Träning på Limmerhult!

Idag har hussen och matten, mest hussen drillats på de limmerhultska markerna. Alltid lika trevligt och utmanande. Hussen och Viggo fick verkligen kämpa idag, men de klarade av övningarna bra.

Även de små fick sej ett litet träningspass, lite jaktlydnad och sen fick Sting följa med och slappa vid sjön. Himla nyttigt.

Stal Cinnas kamera och fotade lite..


Svettigt på bryggan!


Vissa badar andra ...

..inte!



Mattes lilla prins.


Husses stora prins, en smula fundersam..

En fyrbent ängel!

Himlen har fått en fyrbent ängel, Kalmars finaste Rottweilerkille förolyckades igår.
Vi tänker på matten! Detta var inte rättvist!


Balsam för själen *2

Imorse for hela familjen till en liten sjö för att äta lite frukost och "springa" av sig. Nåja hundarna sprang, Stina hon försökte i den kuperade terrängen och danne och jag vi njöt.

Nu på kvällen (21.30) åkte jag och Angelica med alla hundar ut till en sjö utanför Söderköping för lite kvällsbad för hundarna och lite hmm balsamering för själarna för mattarna. (hmm den lilla stingrockan doppade ju tassarna iaf) Tack för att du finns! Hoppas på en repris snart!

Angelica fotade mina två prinsar, skymning, men superfina ändå!





unge herrn är tandlös!

Japp fyra små framtänder ( två uppe o två nere) är numera spårlöst försvunna, om Sting skulle prata skulle han definitivt läspa =)

thihi!

Hjäälp!

Asiatisk kycklinggryta med Sting i!

Matte hitta detta recept nyss på en sida där hon brukar hämta recept. Borde jag lägga benen på ryggen och fly medans jag kan??

AAAAAHHHHH!

// Sting!

Terrängkörning med Jeep

Dagens överraskning för Danne var att få köra terrängkörning på Jeeps terrängbana vid Safariparken ute i Kolmården. Det var en helglad kille som glatt valde bil, den svårare varianten såklart och gasade sedan sig upp i banan. Han fick mycket beröm av  tjejerna som guidade oss igenom banan. Hade sådan lyx att en tjej tog vår kamera och fotade och filmade.







Häftigt var det! Fanns två större banor som vi garanterat ska testa! Riktigt kul!

Efter terrängkörningen som gav mersmak, så begav vi oss till marmorbruket för att mysa lite på en filt och äta den medhavda picknicken. Gick en runda utmed vattnet först, såg en läbbig huggorm, bara nån centimeter ifrån stingrockan och gick sedan en bra bit innan vi våga sätta oss ner på klipporna och njuta av eftermiddagssolen och alla smaskigheter.

Försök till gruppbild =)



Hundarna var med på ett hörn eller hmm två


Våra fina fina hundar!

Efter det åkte vi runt och kollade lite olika områden, hittade en sjö och spanade lite. Vi hade en himla mysig eftermiddag tillsammans. Häftig att bara vara vi två osså hundarna såklart, man hade nästan glömt hur det kändes =) Underbart!

Jag älskar dig Daniel Olsson, mer än du någonsin kan ana!

GRATTIS!


(hade inga andra bilder tillgängliga)

Världens bästa Sambo, fästman, pappa och framförallt i denna blogg husse på din 25 års dag!

Saknar dig här på jobbet, men vi ses senare och imorn ska vi på äventyr, vad det är får ni veta imorn kväll!

Elmia Game Fair!

Idag for hussen, matten och lillSting till Jönköping för ett besök på den årliga Jaktmässan. Viggo som inte är överförtjust i sådana tillställningar fick hålla syrran sällskap hos mormor och morfar. Vad jag har hört om hans dag så har han legat under plommonträdet och softat.

Sting däremot har haft en kämpig dag, först en liten nätt bilresa, inga problem, sen första mötet med skott. Vadå skott sa Sting och har under dagen sovit ikapp med allt pangande, för pangat det har det gjort. Han slockna framför mej i skuggan av jackan mitt under pågående jaktuppvisningar, där det bland annat visades en simulerad klappjakt. Behöver jag säga mer!?

Så galet cool! Älskar denna hund för hans klockrena av och på knapp. Inne i hallarna vart det dock både jobbigt och farligt för en liten valp så där inne fick han åka i famnen ömsom i väska (tips till calle och cinna, robur har perfekta påsar att bära på axlen för små valpar)

Innan vi gick in på mässan skulle vi ta ett kort med hundarna i maskroshavet, men så kom vi på den brillianta idén att ta med oss mattar. En mkt dålig idé då vi inte kan för oss på kort. Finns inte ett kort när vi ser något sånär normala ut så jag visar ett galet kort istället. Sicket gäng! En stor eloge till Sting som 16 veckor gammal klarade av detta med bravur. Tack också till alla inblandade idag =)


men .. äum, tanken var ju god!
Fotograf, min älskade sambo

Familjedag i skogen!

Idag firar danne och jag 8 år tillsammans. Vad gör man inte en dag som denna jo, man tar först sovmorgon jag och hundarna  och barnet till kl 9. Tog en lång runda i folkparken och traska sedan hem för lite frukost. När hussen tillika sambon och pappan drog sej upp vid 11 snåret, bestämde vi oss för en tur till skogen.

Rist och *harkel* sjöarna där uppe fick äran av ett besök av oss idag. Stina hann somna i bilen på vägen dit, så den placerades i skuggan och hundträningen tog fart.

Danne och Viggo tränade sök idag för andra gången som team. Viggo gjorde ett bra jobb, det var riktigt varmt där uppe idag och han var lite fundersam över "friheten under ansvar" men plockade in 2*6 dummies utan byten och andra dumheter. Ja hussen la först ett där skicken blev lite tveksamma så när det var avklarat jobbade de vidare med ett till och mer tydlighet. (mattens kommentarer)
Uppvärming..


Hussen "går sök" först


Sök..


Tack tack..

(motljus)

Sting och jag vi vallade av rutan (läs tränade lite koppelgående i terräng), varvade sedan stoppsignal, inkallning och följsamhet. Får nog tagga ner lite på stoppsignalen då han tenderar att bli lite före sin tid och låg när man tränat det några gånger. Men han är grymt duktig på den. Så duktig att matte kunde ta några huvudbilder och en språngbild.

Hela ståtliga Sting

Blicken den jag föll för från början!!


Vacker i profil med, som sin vackra mor ;)


Varsågod, då får man bli tokig som få =)

Nöjda och glada, avrusade och trötta hundar!! Hussen och matten är nöjda glada och trötta! Hussen rusar nu en runda här i stan med den gule! Tur att jag har en valp som inte får springa längre sträckor! Hoppsan så tokigt då kan jag ju inte löpträna, hihi!

Hus

Usch så svårt det ska vara att hitta ett hus. När man hittar ett då ska det va massa fel på det, fukt här eller tak som är slut
kanske en grund som är helt upprutten. Funderar starkt på att utbilda Viggo i att hitta fukt. /Husse

Aja baja!

Idag lämnade jag hundarna hemma en längre period för första gången sedan Sting kom. Tyst verkar det ha varit för de kan inte ha haft tid att skrika så att säga.

Om ni bara visste. Satte in Sting i hagen som vanligt, talade ju så varmt om honom igår, att han minsann inte tar sej ut bla bla bla. Tji fick jag, eller klantiga jag. Om man glömmer att stänga hagen med haspen ordentligt så får man kanske skylla sig själv. Att dessutom inte valpen behagade bajsa nåt innan jag gick är nog också en bidragande orsak.

För när jag satte nyckeln i dörren och öppnar möts jag en chockad matte av två hundar. Hmm kan hussen ha kommit hem före oss, nä ingen husse och en stank! Shit tänkte jag! Vad har han inte ätit upp nu! Panik! En snabb koll rum för rum. Det enda rummet som de verkar ha hållt till i är vardagsrummet, det rum med mest grejer, alla Stinas nya leksaker, kläder men även paketpapper och kartonger.

Tack o lov! Det enda han tuggat sönder var alla paketpapper, kartonger och wellpapp. Vilken enorm tur! Åsså såklart en präktig skithög på golvet, a man got to do what a man got to do liksom.

Nåja jag kunde andas ut. Men nu är det nya kompostgaller som ska inhandlas, eller om jag helt enkelt ska börja ha honom i bur när jag är borta, har ju en lånad av Johanna, så kanske lika bra eller vad säger du Angelica =)

Var såklart tvungen att fota den lilla skamsna hunden i röran! Kolla in soffbordet, mattan och allt skräp! Visst kan man se att han skäms den lilla svarta, Viggo såg helt förstörd ut, dels pågrund utav att han förmodligen busat med, ätit upp ett bauta ben som Sting har i sin bur att gnaga på , men som nu Sting öppnat så mesViggo vågade sig in och stjäla det och dels för att han nog förstod att matte inte skulle bli glad, been there done that liksom!


jaja man lär så länge man lever!



Nöjd!

Idag är jag mycket nöjd med båda hundarna. Oftast så är jag ju lite småirriterad på Viggo tyvärr, vi drar inte jämt alla gånger kan man väl säga, men vi älskar varandra på vårt udda lilla sätt. Men idag imponerade han på mej, eller jag på honom jag vet inte.

Vi hade en trevlig morgonpromenad med lite lösspringande för båda hundarna, märk min förvåning när Viggo inte en enda gång brallade ur och tumlade över varken mej, sting, stina eller vagnen. Utan bara var så där trevlig och go som bara han kan. Uppmärksam, lyhörd och charmig.

Sting han är ju alltid uppmärksam (hmm ja inte alltid, han hamnar rätt ofta under skorna/vagnen), lyhörd och charmig. Vi lekte lite kontaktsignal med. Går en kanske två ggr sen släpper inte Sting mej ur sikte utan är hack i häl varenda sekund. Men kvalitet före kvantitet är det va, de få kontaktsignalerna vi fick till var klockrena, på kanske 3 m avstånd och han kunde stanna medan jag backade lite till. Viggo satt såklart som ett ljus brevid. Vadå, Stingn får ju godis för att sätta sej helt plötsligt så lika bra man hänger på.

Hmm.. det borde vara tvärtom men Viggo är viggo med mej och Viggo den duktiga med Danne. Så man kan säga att även vi börjat om och bygger en relation samtidigt som jag bygger en relation med  och grundtränar Sting.
Snacka om att slå två flugor i en smäll!

Sedan var de lite själva medan jag var på BVC med Stina, Sting är riktigt duktig han är tyst, verkar sova (peppar peppar) Viggo är med duktig nu, han är numera lös i hela lägenheten från hage-kök-hela lägenheten.


Full fokus på matte
(fotograf Moa)


Jaktinternat 2009

Det årliga jaktinternatet ordnat av blekinge labradorklubb var på Hälleberga vandrarhem. Det var tredje året i rad jag var med men första gången som hundförare. Camilla och Kina som skulle på sitt första kom och plocka upp oss på fredagen. Väl framme fick vi rumsnyckeln och installerade oss i våra rum. Rummen var små med våningsängar på båda sidor där tre hundar med förare skulle bo.
På lördag morgonen var det upp tidigt äta en god frukost och sen var det tränings dags, tre grupper var vi uppdelade i nybörjar grupp, fortsättningsgrupp och tävlingsgrupp. Varje grupp hade två instruktörer från danmark samma som föregående år. Jag och Camilla var med i fortsättningsgruppen. Fortsättningsgruppen var så stor så vi delade upp os på två grupper med ca sju hundar i varje.


Fortsättningsgruppen. Min rums kompis längst bak


Började med markering


Sedan lite linjetag





Mycket passivitet blev det:)

På eftermiddagen blev det dubbelmarkeringar.

Lite oense om hur man ska träna, hade lite olika uppfattningar om jaktträning.
Slut för dagen och Viggo vila i bilen.


Hade ett litet fotouppdrag under utställningen:)
På kvällen blev det god mat gott sällskap och starkare drycker.

Dag 2


Började med nån konstig övning som som skulle förhindra byten av dummie
men tyckte den inte var så bra eller tydlig blev mer som en störning.
Han kasta en dummie när hunden var på väg in med den första.

Lite olika uppfattning men lite tips fick jag ändå.


Och passivitet

På eftermiddagen körde vi lite med fågel. Viggo skulle först hämta en rätt söndertuggad kråka
men den ville han inte ta så vi bytte till en and som det gick bättre med.





Trött med blodstänk, väldigt nöjd Viggo



Avslutade dagen med lite vatten apportering.






I det stora hela en bra helg jag är nöjd med det mesta, träningen var väll sådär lärde mig inte nåt nytt men passivetetsträningen och upplevelsen var jättebra.
Trevliga människor och underbart väder en bra helg:)



Viggo 3 år!

Skämmes på oss, matten och hussen. Vi missade helt Viggos födelsedag den 25:e april. Hussen och Viggo var ju iväg på jaktinternat (ja han har börjat skriva om det men det går lite trögt när det gäller hussen). Sen har allt gått för undan!

Men insåg nu att man faktiskt måste blogga lite om det! Vår första gula prins är ju nu 3 år. Sedan hussen tagit över honom beter han sej ju nästan som en treåring, stundtals. Han kan verka riktigt lydig och duktig. Men innerst inne är han nog en ulv i fårakläder och kommer nog alltid att vara det till viss del. Mer eller mindre kontrollerbar =) Så tokigt att det blev matten som skrev detta inlägg. Tror det speglar texten lite. Hussen får väl skriva ett eget om han misstycker!

Denna lilla skrutt har blivit stor och tvåfaldig storebror det sista året. Det går undan i svängarna.


Viggo ca  5 veckor


Viggo ca 10 veckor


Halvdassig bild på en uppställd 11 veckors viggo

Två hundar i bagaget!

Idag testade vi att ha båda hundarna i bagaget, då Viggo är lugnet själv i bilen är detta perfekt för en liten sprallig Stingrocka (som förvisso är coollugn i bilen).  Viggo la sej  ner som vanligt medan sting satt å höll vakt. Men lade sej ner emellanåt han med, försökte gnaga lite men då röt hussen och matten i samtidigt, sen var det lugna puckar där bak. De låg även kvar i bilen medan vi kolla på ett hus, även då var det tyst och lugnt (perfekt med babymonitorer). Bagaget var i behåll när vi kom hem igen!

Duktiga pojkar!

Även ensamhetsträningen hemma går fin fint. Så länge man får ha ett ben hälsar Sting! Skönt det! De var själva idag, hussen satte mobilen på inspelning och inte ett knyst på den tiden han var borta (max en timma). Bådar gott för imorn ska de vara själva ett par timmar när hussen ska till öppna förskolan med den tvåbenta valpen i familjen.

Håll tummarna för oss! Själv ska jag jobba!

// Matten


Landet, ridning och valpträff!

Japp helgen har varit intensiv men underbar!
Hundarna har njutit i fulla drag, vi inledde ledigheten med valborgsmässofest hos Jessica och Gustav, stor inhägnad tomt, lycka för två hundar!

Fortsatta med att styra bilen mot landet på fredagsförmiddagen, lagom på lördagen insåg hundarna att man kunde sänka tempot och vila ute och inte bara ränna runt! Lycka igen för hundarna och människorna. Sol och stora ytor, egna gräsmattor som man får kissa o bajsa på! Lycka igen!

Idag styrde vi kosan mot stan igen, släppte av halva flocken i lägenheten. Sedan for jag och min fina  Sting på valpträff på Limmerhult. Vi är lyckligt lottade! Å vad vi trivs där. Jag och Cinna inledde med en ridtur i skogen på de fina tinkrarna. En hel del hundprat hann avverkas, tusen tack för den stunden! Sedan slöt resterande valpar upp (minus Disa). Röjet var i full gång.

De små fick leka, sedan slumra i bilen medan mattar och hussar pratade och diskuterade. Sedan tog vi ut hälften av gänget för lite träning. Jaktfot, kontaktsignal samt klurig inkallning. Mycket nöjd med min stingrocka som inte verkade besvärad över att det var fler hundar och människor på plats! (kanske lönar sej att träna på familjeträffarna hihi).

Är barnsligt förjust i min kille. Så stolt över honom, bara fånler hela tiden!



(foto Cinna)
Du o jag grabben!


RSS 2.0