Lite av varje!

Oj då! Missat å blogga lite! Här har det hänt lite vardagliga saker, lite träning å lite jobb!

Börjar med måndagens träning. JAg var inte särskilt motiverad att träna nåt speciellt men tog mig i kragen å mötte upp Hanna och Isa på bruksan för lite träning! Känns lite som musten gått ur oss gällande lydnadsträningen. Fokuserar med på vardagslydnaden för tillfället. Hursomhelst på plats var jag så lite fotgående, några hopp å lite grundposition tränade vi!
Fotgåendet har blivit enormt mycket bättre. Tränade även lite fot och kontakt här på jobbet igår kväll å då var Viggo riktigt alert å haden en kanon kontakt och position. Toppen! DÅ får man lite ny energi och träningslust.

Vi avslutade träningspasset med att för första gången testa på lite agility. Viggo är ju numera friröntgad så jag tyckte det vardags att testa! Å hej vad skoj det var. Viggo hajjade väl inte allt till hundra men A-hindret, tunnneln å enkla hopp klarade vi av.. tre på raken funkade med massa styrning =) Men det var kul... Vi har väl inte direkt nån framtid inom agility men som Hanna säger man kan göra det lite då å då för att det är kul å bra å bryta med å bara lattja!

Annars har ju Viggos mage bråkat men även blivit bra sen sist. Så igår efter jobbet tog vi oss en cykelrunda. Det går fin fint å cykla med Viggo. Håller man bara lite fart så inser han snart att detinte går att stanna och kissa! Idag jobbar vi så lite kontakt och grundposition ska vi väl hinna me då träna. Å ikväll är det sam-hundträning som gäller igen.

Tidigt imorn bitti bär det av emot Norrköping. Jag är ledig tre dagar och det är äntligen dags att slutföra lägenhetsköpet å få tillgång till lånet som ska gå till renoveringen! Danne är på G, han riktigt längtar efter att få sätta fart. Men i helgen böir det nog hos mamma och pappa vi bor!

Liten har blivit stor!

image611

image612

image608

Liten har blivit stor, ljus har blivit mörk! Sötnos har blivit snygging! Älskade hund är fortfarande älskade hund! Rätt kul å se förändringen så här. På första kortet är han 5 veckor, andra kortet 4 månader å sista nu är han 14 månader gammal på!

Resultatet av fotograferingen!

Är mycket nöjd med resultatet av fotograferingen i Karlskrona i söndags! Annika ifrån Lorca´s kennel är det som fotat! Härligt jobbat! Nu ska dessa foton göras svartvita/sepia å sen framkallas å upp på väggen i nya lägenheten! Å såklart så ska jag ta mej i kragen å fylla i papprena till stamtavleboken. Icke att förglömma!
Här kommer korten iallafall, se och njut det gör jag!

image607

image608

image609

image610

Mattes älskade snygging! Du är underbar även om du är förskräckligt trotsig för tillfället!

Kass mage! Bajsigt inlägg!

Stackars lille Viggo! Märkte iförrgår redan att han var lite lös i magen men inte så mycket att jag funderade på det! Sen vart det bättre men lösade till sig lite på kvällen igår! Inatt vaknade jag av en kräkandes Viggo. Då hade lilleman kräkits å sprang sedan till ytterdörren och ner för trapporna när husse äntligen fått på sej lite kläder! Väl ute var det rejält kasst meg Viggos mage! Likaså imorse!

Så nu fastar Viggo till sin stora fasa! Men det brukar hjälpa! Funkar inte det blir det lite canikur o ris!

Regnet bara öser ner här, så regnkläderna fick verkligen bekänna färg idag, å njaaa jag behöver nog nya var mitt resultat! Wioohooo! Älskar å köpa regnkläder! Ja jag vet jag är ltie vrickad!

Tisdagstema: STYRKA

image606

Styrka för mig just nu är att kunna motstå en liten ullig brun tikvalp av allra bästa sort =) Korten är från i höstas då vi hälsade på valparna på Seabird´s Kennel, och den lilla damen på bilden är Heffa "Seabirds Xcuse Trouble" numera en 10 månaders dam. Ännu en gång fick vovvar representera mitt tisdagstema!


Heldag i Karlskrona!

Idag var det dags att fota Viggo för stamtavleboken! Monika på Seabirds Kennel ordnar så bra så vi bara kan komma å ställa upp våra hundar åsså fotar en "fotograf" Toppen bra! Begav mej neråt landet runt 11 på förmiddagen å anlände till Senoren (en ö i Karlskronas skärgård) runt 12. Myste lite med en bedårande labbevalp. Valpsjuk!  Sen runt 13 var det dags för Viggo att visa sej snygg!

Fotografen, var mkt nöjd med Viggo. Han var en riktigt stilig herre tyckte hon, tillika uppfödare av labrador! Han var fotogenisk tydligen! Alla hundar kan man fota men vissa är det roligare att fota sa hon. Viggo var en sån, som var en fröjd att fota =) Min snygging! Även Monika tyckte att han vuxit till sej en hel del sen sist! Snuttisen! Resultaten av dagens fotografering kommer senare! Lägger självklart upp dem här =)

Efter fotograferingen hade jag bestämt lunchdejt med kallekrona borna Helena och Martin! En mumsig kebabsallad intogs och ÖB besöktes! Sen for jag hemåt igen! För att nu på kvällen äta glass med jordgubbar med mina tjejer!

Imorn är jag ledig så det blir tvättning, en Ölandstrip med Annelie å träning på kvällskvisten!


Uppdatering:

Glömde ju totalt bort det bästa med dagen! Har cyklat med Viggo för första gången! Gick riktigt bra faktiskt! Emellanåt föll han dessutom in i fin trav utan paddlande! Han höll sig fint vid min sida! Lite utsvävningar men helt klart godkänt för att vara första gången! Trött blev han med! Toppenträning! Det blir det mera av!

Midsommaraftonskväll och midsommardagen!

Dagen på jobbet flöt på bra! Mestadels glada miner med undantag från en karl som härjade å skrek över att han inte kunde backa in på en plats! Det är ju inte mitt fel juh! Asch Andreas å jag gadda ihop oss å sa att passar det inte kan det vara!

Tiden ticka iväg å vips fick jag bege mej mot midsommarfirandet. Med ett par stopp på vägen! Väl framme fick jag äntligen lite sill o potäter! Smaskens! Därefter var det tårtdags å lagom till vi plockat undan i köket , var det tydligen dags för grillning! Kvällens enda uppehåll.. de minuter vi valde att grilla! Perfekt tajming! Kvällen FLÖT även den på bra! Efter maten spelade grabbarna poker. Danne duktig som han är vann en gång =) Vi tjejer satt ute på altanen å myste i regnet och ljuset från ljusen =) Snart började folk droppa av å kvar blev vi, värdparet och Fia och Alexander!En hurtig nattlig promenad senare låg jag gott i lillstugan i min lilla sovsäck och sov sött, tills danne braka in genom dörren 4.15!!! Både viggo och jag funderade ett tag på om det var morgon och om han just varit ute å kissat, men icke han drattade ner i sängen å var sedan inte kontaktbar. Han gick o la sej helt enkelt! Nästa sömn hann just infinna sig då jag hör min lilla hund hulka på golvet. Fort upp å avstyra honom från att placera det som förväntades på mattan. Två galanta små pölar kom upp, bara å torka! Anar att vissa stuckit till honom ett o annat under kvällen såg det nämligen vid ett tillfälle. Sånt retar ihjäl mej!

Ge fan i å mata andras hundar säger jag bara! Nu menar jag ju självklart inte nära och kära och folk som frågar!

Hann precis somna igen, då jag vaknar av världens liv! Danne har kramp i vaden å skriker som besatt! Herregud! Ska man aldrig få sova! Suck! Somnar om å vid 9 ringer klockan! Upp å iväg på promenad, lika bra att ta vara på solen och möjligheten till en morgonpromenad i skogen, riktiga skogen! Runt 10.30 släpade de andra sej upp å frukost intogs! Underbart, ute i trädgården med kvarvarande köttbullar på mackan! Smaskens!

Sen var dagen i full gång! Dags för mej att inviga den hemmabyggda vattenbanan! De andra testade den ju igår när jag jobba! Det är alltså en presenning spänd i en liten slänt och inmojsad i såpa och vatten! Sjukt kul! For mest ner på magen å ni anar inte hur ont jag har idag!  Träningsvärk som heter duga! Revbenen är helt ömma och lite rivsår här och var men helt klart värt det!

Sen var det bara att göra sig iordning för att bege sej till jobbet! Där var det lugnt! Så kvällen flöt på fin fint!

Tack Annelie och Andreas för en supermysig midsommar! Saknar lillstugan redan!

EFIT!

Bättre sent än aldrig! Lite kort Efit blet det denna gång då, jag först glömde bort det, sen körde det ihop sej å sen jobbade jag! Full rulle! De kort jag tog kommer här ändå! Eftersom det blev lite hattigt så blir det massa bonusbilder istället!

Klockan 11-12, Möter upp Hanna och Isa för lite träning men solen gassa så enormt mycket helt plötsligt så blev inte mkt träning av! Här kommer lite bilder från den tiden!
image592
Hanna och vovvarna myser!

image593
Hanna med sin favvotjej!

image594
Jag med min favvokille!

image595
Upptäcker att Isa´s tand inte riktigt ser okej ut. En morotsbit har fastnat och tanden är delad på mitten!


Klockan 13, Avslutar träningen och går hem och äter jordgubbar med mjölk på balkongen istället!
image597


Klockan 14, Försöker fota håret i ny sommarskrud! Inte helt nöjd med håret men man får göra det bästa av situationen!
image599


Uppehåll, kör till jobbet!

Klockan 16,
Har kommit fram och installerat mej bakom disken på jobbet! Lugnt!
image600


Klockan 17,  Bluddrar lite med Sara och Andreas, Sara jobbar i butiken och Andreas jobbar i receptionen (även delägare)
image603

Klockan 18, Tiden sniglar sig fram när det är dåligt med incheckningar!
image602


Klockan 20, Visar en gäst var denne ska parkera sin husvagn! Denna gäst fick strandutsikt!
image601

Klockan 21, Skrapar min trisslott å vinner (kors i taket) 50 kr *2 =) Yabba dabba dooo!
image604

Det fick vara allt för denna gång! Måste verkligen skärpa mej! Nästa gång ska jag ställa in påminnelse på mobilen!

Midsommarafton!

Imorse tassade jag upp å in i huset så tyst jag kunde för att äta lite frukost å fixa mej inför jobbet. Jag var tydligen så tyst att alla trodde jag struntat i frukosten =) Det är bra jobbat!! Var helt underbart att äta frukost på trappan till stugan när fåglarna kvittra... bara vattnet som saknades. Moa, Jag förstår varför ni fixa ett sommarställe å jag förstå att du njuter!

Väl framme på jobbet fick jag beröm och komplimanger av en herre som var så nöööjd med sitt bemötande igår! Jag lyfter stolt mitt huvud och sträcker på mej! GLAD!

Nu är det midsommarafton då, här strilar regnet ner men vi håller tummar och tassar för uppehåll till kl 14 och framåt! Det kan väl ändå  inte vara för mycket begärt!

Vill önska alla läsare en toppen fin midsommarhelg. Misströsta inte i regnet! Det kommer fler grillkvällar å imorn ser vädret bättre ut ialla fall här nere hos oss på östkusten/Öland!

GLAD MIDSOMMAR!

Dagen innan Midsommarafton!

Börjar med att tala om att EFIT från igår kommer upp efter helgen. Ett halvdant EFIt blev det denna gång då jag stressa halva dagen och jobba andra halvan. Men ni ska få se!
Gårdagen var som sagt stressig. Glömde det mesta och det jag hann med gick inge vidare. Skulle träna hund med Hanna, men under träningen upptäckte vi att Isas tand var trasig så träningen fick ett abrupt slut i den enorma hettan å vi gick hem åt jordgubbar med mjölk på balkongen med två flåsande hundar vid fötterna. Sen fick Isa besöka djursjukhuset. Där plockade de bort en liten mototsbit och operation för att fixa resten är inbokad. Lilltjejen då! En olycka kommer sällan ensam!

Viggo fick vara själv hemma när jag jobba, för husse skulle dyka upp runt sextiden så det skulle inte bli nån lång ensamhet. Där kom nästa olycka. Husse smällde ett däck utanför Oskarshamn med lastbilen å blev stående x antal timmar. Något frustrerande! Här på campingen var det full rulle! Men nån stans så kände jag att det var osäkert att lämna Viggo så när husse låg på vägarna så jag gav hanna en nyckel utifall att och detta utifall blev av så Hanna snäll som hon är tog en svettig promenad med hundarna och tog sedan med sej mitt troll hem. Mer om det kan ni läsa på Hannas sida. TACK FÖR HJÄLPEN HANNA!

Väl hemma efter jobbet runt 22.30 åkte jag och hämta min lilla bebbe å sen vidare hem till husse som väntade med packningen, för vi skulle ju åka å hjälpa A och A med midsommarförberedelserna... de va rätt klara när vi kom men vi  sov där å därifrån utgick jag till jobbet imorse! Finnemang!

Träning och nyfriserad Matte!

Så hade vi då samträning igen igår! Dagen susade förbi å vi hann med en tur till stan jag å Hanna, åsså en prommis med hundarna sen hann jag även handla till midsommar med Annelie! Allt innan det var dags för mat! Städade och packade dessutom på morgonen!

Samtränigen då! Säger som Hanna, tränade framförgående, men det var inge roligt moment! Tränade även linförigheten/kontakt och ställanden. Det funka helt okej! Har ju tränat rätt möe lägganden både under gång och allmänt sista tiden. Så när jag kommendera Stanna så platt fall, Viggo la sej ner! Hoppsan! Får värma upp med lite ställanden på plats först innan jag går igång och tränar det under gång! Så ska det nog funka! Framförgåendet gick sisodär förresten. Första tre gick bra sen sket han i det.. det låg ju inte nån leksak, matte lurades juh! Ska klura lite! Tror på en sån "framåtsändande pinne" (lr vad det heter) med en godis på när det gäller oss! Det ska nog få fart på unge herr Viggo!

Avslutade med en plats. Jag höll mej på koppelavstånd av flera anledningar och belönade under de tre minuterna. Gick fram och gav gotte å berömde å klappa, åsså ut i koppellängd igen. Han känns lite säkrare i platsen men är långt ifrån hundra säker. Ska träna lite utan hundar men på avstånd själv så får vi se!

Idag har ju såklart solen strålat med full styrka, för idag har ju vi jobbat. Men först hann jag med att bli friserad! Härligt! Nu är jag sommarljus å fin i håret igen å massa hår åkte av! Fick fram lockarna mycket bättre! På jobbet ikväll märks det att det snart är midsommar, lite fler vagnar som rullar in! Men lite träningstid fick jag å Viggo. Körde Sitt, ligg, stå i olika ordning å hastighet. Gick toppen! Snabba snygga lägganden utan ett sättande först! Gutt!
Innan jobbet gick vi en promenad, på nya marker kring campingen. Hua gick vilse i snårskogen! Tack o lov hitta vi ut men fick springa tillbaka för att hinna. Min plan om att gå runt höll inte riktigt! Nu natt imorn träning, sola, jobba, fixa till midsommar!

Strand, strömavbrott och träning!

Här händer det grejer! I måndags hade jag å Hanna bestämt att åka till Saxnäx för lite sol och bad med hundarna! Sen luncha på Öland åsså bara ha det bra! Hade det bra, hade vi! Dock lös solen med sin frånvaro en hel del, men lite sol fick vi på oss o hundarna var nöjda å glada de fick ju både bada å rejsa! När regnet dök upp packade vi ihop oss å for in till storstan, då menar jag Färjestaden! Där skulle det shoppas men tji fick vi för i provhytten och övriga varuhuset blev det becksvart! Strömmen gick! Så vi intog en smarrig lunch på hembageriet istället!

image590
Mörka partier figurerade på himlen!

image591
En säck potatis vid namn Viggo, isa skymtar vid viggos högra ben =)

Hem igen å lämna av Hanna och Isa. Åsså sågs vi igen på kvällen för lite träning och promenad! Träningen går faktiskt himla bra nu! Det vi kämpar med går framåt. Främst då fotgåendet å att kunna vara lös när vi tränar! Tillsammans med Isa funkar det nu helt okej! Eller faktiskt BRA! Det är najs! Fotgåendet har även det förbättrats avsevärt! Filar lite å nöter lite!  De andra momenten kör vi lite emellanåt! Även de är okej, inte fin fina klara men inga större problem. Apportbocken skulle det väl vara men vi vilar det lite så får vi växa in i det lixom!

Tisdagstema: RÖD

image587

image588

image589

Dagens tema gav mig lite huvudbry.. var inne på att fota mig o min röda klänning! Eller fota röda saker på stan.. men så slog det mej.. Viggos o mitt första möte gick verkligen i rött! Jag hade min röda kofta å kärleken emellan oss gick inte att ta miste på! Kärlek=rött.. alltså rött i dubbelbemärkelse. När jag tänker på dessa foton tänker jag på hur fin jag kände mej i min röda kofta å hur otroligt lycklig jag var!

RÖD var ledordet!

Givande kvällsprommis!

Min älskade sambo är en pärla! Han klurar han! Frustrationen över Viggos trots har fått honom att fundera. Lösningen har kommit att bli att kommendera ligg under promenaderna, lägger inte sej Viggo får han en snabb korrigering. 

Denna teknik har nu husse kört i några dagar och idag var det min tur att testa! En toppen lösning på vårt läggande under gång problem och ett ypperligt tillfälle att visa att sagt ord gäller.  Jag skötte mej riktigt bra å Viggo lika så! Husse coacha breve hela tiden som den underbare karl han är!

Viggo har alltså otaliga gånger under denna 1½ timma långa promenad kommenderats ligg, och några gånger trögare än andra men med genomgående goda resultat. Vid på G jakt efter hare, busandes med pinne ja i de flesta situationer. Så himla kul å lyckas! Inbillar mej att detta kan bota lite trots, Genom att vi visar vem som bestämmer. Nu utförs det i koppel, så snart ett nytt flexi inhandlats ska det testas på lite längre avstånd och slutmålet är ett snabbt läggande i alla lägen LÖS!

Vi är på gång! Vi är laddade vi är tända.... Mina duktiga pojkar!

GRATTIS!

Måste juh även gratulera Sarah och Yoggi som idag blev Svensk Champion! Ni är duktiga ni!
Kämpa på så är ni snart SUCH snart med!
Det är jag övertygad om!


image586

Ett stort GRATTIS från oss Kalmariter i ett litet tag till =)

Glömde juh!!Underbart träningspass!

Jag glömde ju mitt och Viggos helt underbara träningspass och myspys kvällen med Hanna och Isa! Vi hade bestämt träff för träning i fredags och träningen skulle rundas av i en myspys kväll med mat å trevligt sällskap! Jag dök upp på bruksan lite tidigare än Hanna och till min lycka var vi ensamma! Bestämde mej för att köra utan koppel idag å se hur det funka! Å till min underbara glädje så funkade det! Viggo var med, alert och följsam! Underbart! Körde mkt kontakt. Mest i form av kort och längre sträckor av fotgående. Så fort Viggo kom upp fint vid min sida, kommenderade jag fot och belöna snabbt som attan, med hans favvoboll i snöre! Lyx när man kan belöna med den på håll.. å låta honom springa iväg efter den! Får en helt annan hund å träna med då! tempo och motivation ökar avsevärt!!

Körde även några hopp för att peppa upp honom, de taggar honom massor. Hoppet var fin fint i fredags! Flöt på utan problem. Även inkallningen funka great! Både själva och i sällskap. Utmana ödet lite å kallade honom förbi Isa runt Isa och gick fot tätt inpå henne =) Å min älskade fyrbenta var så underbart bra! Hanna kommenderade oss i fotgåendet å jag måste sluta glo på Viggo han ska ju ha kontakt med mej inte tvärtom. Det börjar bli bättre jag kan sträcka på axlarna å fästa blicken framåt men jag faller lät ner å är där igen med mina ögon... Men när jag barskar till mej så har vi en riktigt fin linförighet! Det går framåt å det är skönt! Körde även lite budföring å även då var Viggo med på noterna. Trots att Isa satt å prata lite så strunta han i henne å sprang som ett spjut emellan mej och Hanna. I pauserna låg han fint å slappa.. inga tjuvryck eller lekinviter. Låg själv å satt även lite bunden å sa då inte nåt! Duktig älskling!

Det hände två riktigt såna magic moments under träningen. Såna gyllene stunder när man blir såå lycklig, såna roliga stunder som man kan skratta åt flera dagar efteråt. Förutom en väl genomförd träning så lyckades Viggo med det där lilla extra.

Nr 1: Vi träna med ett kedjestryp, som tenderar att åka av i farten då det inte hänger ett koppel i. Det rasade av när Viggo efter ett kanon fritt följ, belönades med sin boll. I full fart satte han av efter den. Någon gång då for halsbandet av, vilket inte jag såg. Viggo dröjde kvar på en fläck, så jag kallade in honom å Viggo fjanta lite å dröjde sig kvar, på väg in vände han upp igen till samma plats. Nää kom nu ska jag  å gjorde mej lite rolig. Lite tveksamt kom Viggo och vi träna vidare. Men han hade hela tiden en dragning mot denna platsen å vid ett tillfälle så stack han dit. Nää sa jag å kalla in honom. Sen gick vi för att köra några hopp. Det är då jag ser att NEJ han har tappat halsbandet. Lycka till å hitta det tänkte jag. Men ååå såklart slog det mej, det var ju det Viggo markerat för mej X antal gånger. Frågade Viggo helt sonika var är halsbandet? Å Viggo satte av i full fart mot det å smakade lite på det men, nää han bar det inte till mej utan ställde sig där å vänta tills jag kom dit. Älskade kloka hund! Vad skulle jag göra utan dej! Duktig pojke!

Nr 2: Under en paus, för oss så tränade Hanna och Isa apportering. Hanna lånade vår apportbock o lämnade den sedan i väskan. Ett tag efter det reser sej Viggo upp, går bort till väskan, plockar upp apportbocken med ett klockrent grepp bär den utan tugg till mej å bjuder upp den till mej! Allt detta på eget bevåg! Älskade lilla hund igen! Träning ger färdighet. Samarbetsviljan på topp! För att inte tala om motivationen! Självklart tränade vi lite med den! Några apporteringar enligt ettans regler och några kast! Å den lilla fyrbentingen, höll den dock med lite omtag/rullande i munnen men han höll. Å när han fick hämta den kom han raka vägen in till mig! Märk väl trots störning!

Efter träningen fick hundarna busa av sej lite, Isa skita ner sej nåt enormt så det blev en tur till Svinö för lite hundbad! Sen hem till oss å laga härlig Lax i hummersås och nypotatis till! Smaskens. Hanna och jag pyssla lite inför Markus födelsedag och hundarna däcka på golvet. En underbar em/kväll fick vi!

Oj vad långt detta glömda inlägg blev men det var såå härligt å se honom! Härligt å känna att han faktiskt har kul å att motivationen, tempot och färdigheterna går framåt! UNDERBART!

Inoff. Utställning!

Idag har det varit utställning på Kalmars Brukshundsklubb och jag har faktiskt varit ringsekreterare! Riktigt kul faktiskt! Har lärt mig en massa! Kan bara konstatera att Kalmar Bk är en bra klubb att vara funktionär åt. Bra ordning, fin uppskattning till de frivilliga, bra organisation och dessutom fick jag till min förvåning betalt. Det trodde jag inte! Alltid kul med såna överraskningar! Thihi!

Dessutom var ju Viggo anmäld till idag! Komiskt var även att den domaren jag skulle skriva för skulle döma Viggos grupp! Så husse fick ställa Viggo även idag å det sköter han som en dans! De är så duktiga! Men kanske ska förtydliga att domaren innan inte fick veta vad jag hade för hund, allt för att det inte skulle bli konstigt. Så danne å jag betedde oss som om vi inte kände varandra å Viggo spela med =) När det väl var dags för Viggos tur trodde jag vi skulle avslöja oss men icke! Först efter bedömningen talade jag om att det var min hund! Hihi kändes jättebusigt! Men kul å höra resonemanget. Kritiken löd iaf;

13 månader. Maskulint huvud, mörka ögon och korrekt bett. Bra uttryck. Bra hals och rygglinje. Bra tunnformad bröstkorg. Lite brant skuldra. Slank och fin. Välvinklat bakställ. Rör sig bra bak men paddlar fram.

Domare var Christina von Krusenstierna

Vi fick med denna kritik 1:a med Hp och blev BIR (bäst i rasen). Kanske bör tillägga att vi var enda labben! Är supernöjd med kritiken! Känns riktigt bra! Paddlandet vet vi ju om! Fick tipset att cykla honom! Ska börja har jag tänkt men aldrig vågat mej ut! Han behöver fortfarande breddas lite i bröstkorgen, men kul att han fick omdömet slank och fin! Ingen bulle här inte =)

Bilder från dagen! Dock få, eftersom jag skrev när Viggo var i ringen!

image584
Mina två absoluta favoritpojkar!

image585
På väg att ställa upp sej vackert så domaren kan spana in honom i gruppfinalen! Dock föll vi på Viggos paddlande framben!



Lääänge sen!

Hej igen! Det var  inte igår =) Här är det fullt upp! Jobbar jag inte så hänger man med polarna eller gosar med vovven eller så gör man allt på samma gång! Fullt ös medvetslös! Men det är bara sommar en gång om året =)
Har blivit lite drickande på Ernesto, lite födelsedagsfirande å lite annat gott och blandat!

Härligt! Har dessutom invigt min nya symaskin idag, fixat till en kjol, lagat dannes byxor och svurit över att jag inte köpt något tyg! Det ska inhandlas imorn! Skoj skoj!  Ska nog sy en klänning =) Hihi resultatet får ni se senare!!

Nu har vi även fått nycklarna till vår alldeles egna lägenhet! Tapetval är så gott som klara, IKEA har genomgåtts och en massa saker har bestämts, dessutom köpte vi äntligen en sängstomme! En MALM som jag tjatat om den =)

image583
Tillsammans med en ny hög malm byrå och antingen ett sånt bakstyckeförvaringsgrej eller två malm nattduksbord, kommer jag trivas som en liten gnu i sovrummet. Leta inte nån annanstans ni lär hitta mej där =)

Hundbad och Golf!

Idag kom Hanna, Markus och Isa och mötte upp mej å Viggo på jobbet. Här skulle det busas å spelas golf, minigolf fast ändå inte! Vi börja med en liten pratstund medan Hanna käka, sen fick hundarna busa runt i vattnet på vår härliga strand, medan vi andra spana fina stenar å pladdra lite till. Sen bar det av in till Färjestaden för lite fantasygolf, på Taluddens camping. Där band vi upp vovvarna å gav oss i kast med banan. Klurigt men skojjigt, mkt roligare än vanlig minigolf. Funkar nästan som o putta på en vanlig golfbana, eller vad vet jag men typ tror jag.

Halvvägs igenom banan tog vi glasspaus å myste lite med våra duktiga hundar. De satt tysta och fina hela tiden! Duktiga! Är ju för varmt för å sitta i bilen, så en skuggig plats ute där det fläktar är mkt bättre, å bra träning dessutom. Vilket syns nu Viggo är helt slut! Golfandet gick sisådär, var roligare än vad det gick bra kan man väl konstatera för min del =) Men jag är inte nån dålig förlorare inte =) Nu blir det mat strax sen blir det ett glas vin/öl på stan med ovannämda!

Imorn är Viggo ledig ifrån jobbet så matte får åka själv hihi! Husse åker inte förrän på kvällen så han får vara hemma med sin favvohusse! Själv ska jag bada på fm med brudarna å sen jobba som sagt!

Ha det gött i solen!

Träning med en massa nya vovvar!

Äntligen var det dags för lite träning igen! Eéa mitt bollplank, ska hjälpa oss lite i sommar! Känns supergutt! Det var fler än jag som ville ha hjälp Hanna och Isa hängde på också osså tre hundar till, en howawart, en rottweiler oh en shäfer. Igår körde vi kontakt och tillit för hela slanten, i en hel massa olika övningar. Med nya hundar tätt inpå päls och skinn =)  Vi alla har nåt att jobba på mer eller mindre. Men det känns bra. Vi prata mycket å Eéa tipsa om massa saker. Konskevens och kontakt, är ledorden. Det är vår hemläxa!

Viggo skötte sej bra, å ännu bättre blev det när matte skötte sej bättre. När jag är tveksam så larvar sej viggo, flummar runt å bryr sej inte märkvärt om mej. När jag är fokuserad, bestämd och har/ eller åtminstone ser ut å ha pondus så går allt mycket bättre. Framförallt linförigheten. När jag sträcker på mej, har en stadig blick fäst på en punkt å går helt sonika så följer Viggo med. Inte bara strosar breve utan inser att fasen jag måste nog hålla koll på henne så hon inte skenar iväg utan mej. Ha, en vändning alltså. Viggo har koll på mej å inte tvärtom! Toppen tipp topp! Kändes great! Körde lite lägganden me, med en snabb korrigering om han segade sej. Han tilläts en fördröjning på 3 sekunder (unghundsfördröjningen kallar vi den), la han sej inte trots mitt kommande, gav jag honom en korrigering, ett lätt ryck i kopplet neråt. Självklart funkade det bättre när Eéa visa än när jag gjorde men, som sagt pondus! Hehe!

Vi var förresten på skälby, Viggos lek och bus fält! Men han ställde om och jobba! Var inte alls så intresserad av de andra hundarna som jag trodde han skulle vara. Inte så hysterisk som han kan! Utan cool lixom. Sket inte i dem men fjäska inte runt å ville busa med dem heller. Plus i kanten till min prins!

Tisdagstema: NATUR


image582

Veckans tema är då, natur. Naturligtvis föll mina tankar på den vackra naturen vid mitt jobb på Öland.

Bilden föreställer stranden nere på campingen. Inte sand visserligen men lena platta klapperstenar är minst lika vackert. Såklart blev det ett kort med min älskade lille prins med =) Som dessutom är väldigt bra på att fixa i naturen!

Se och njut! Välkommen på besök ! Södra Öland är det taget i!

Bilder från MH:t

image567
Viggo följer glatt med testledaren i besktrivningens första del, Kontakt.

image568
Viggo leker i full fart med husse och testledaren i beskrivningens andra del, Lek.

image569
Kampar även ordentligt med testledaren, i samma del lek.

image570
Viggo far snabbt iväg efter lilla bytet och griper tag i det, i beskrivningens tredje del, förföljande och gripande.

image571
Viggo var allt för uppspelt och varm för att komma till ro i denna del, aktivitet, han la sej dock ner när testledaren talade om att tiden var slut.

image572
Viggo spanar efter den konstiga figuren som lever o har sej, i Avståndsleken.

image573
Viggo sätter av mot figgen i full fart. Tror han förknippade denna del med brukssöket. Såg så ut!

image575
Fy tusan den var läskig! Jag sticker! Moment överraskning!

image576
Stå du där jag stannar här! Efter ett tag kom han fram å hejjade på dräkten!

image574
Huuh vad va det som lät så förskräckligt?! Ljudkänslighet

image577
Vad tusan är det där, säger Viggo backar lite sen o skäller å skäller! Moment Spöken!

image579
Hörrö du akta dej husse, dom där är inte å leka med!

image580
Amen husse kom igen, jag är helt slut! Lek 2 under skott!

image581
Äsch vadå skott, jag kissat ju ser ni väl!

Det var ett urplock bilder ifrån dagens Mh-beskrivning! Är supernöjd med min lille bushund! Han är cool men inte totalt off! Hehe!

MH-beskrivning

Idag har vi gått Viggos Mh och jag är riktigt nöjd med resultaten. Viggo gick med sin älskade husse då jag var rädd att vara lite för hoppig och spattig för oväntade saker som kan tänkas dyka upp under ett MH. De skötte sej båda toppen bra. Är så stolt och nöjd över mina två pojkar. MH-beskrivaren tyckte Viggo var en trevlig hund, som fixade alla prövningar på ett kanon sätt. Hans egenskaper var tydliga jakthundsegenskaper och han tyckte Viggos resultat var kanon, det är ju trots allt en labbe =)

Här är Viggos resultat;

1a. Kontakt, hälsning            4  (Tar kontakt  själv, eller besvarar kontaktbesök)


1b. Kontakt, samarbete        4 (Följer med villigt. Engagerar sig i testledaren)


1c. Kontakt, hantering           4 (Accepterar, svarar med kontaktbeteende)


Denna inledning skötte Viggo galant. Hängde på testledaren utan att se sej om å hade fin kontakt med henne. Tandvisningen gick även den fint.
 

2a. Lek 1, leklust                  4 (Startar snabbt, leker aktivt)


2b. Lek 1, gripande              3 (Griper tveksamt eller med framtänderna)


2c. Lek 1, dragkamp            4 (Griper direkt, släpper)

Detta tyckte Viggo var kul. Aha nån som vill leka! Så han lekte! Å duktig var han med inga egotripper med kamptrasan utan kom fint in till husse när han pocka o locka!


 

3a. Förföljande                     4 (Startar med häg fart, målinriktad-bromsar in vid bytet)
                                               
4 (Samma som ovan)

3b. Gripande                        3 (Griper tveksamt eller med tidsfördröjning)

                                                4 (Griper direkt, släpper)


Det här var skoj sa Viggo och följde efter, första gången råka husse släppa för tidigt, men vad gjorde det, då hann viggo fram till lilla bytet i varje sväng å såg lika förvånad ut varje gång när den for vidare =) Men i slutet så grep han tag i den!


4. Aktivitet                              4 (Är uppmärksam med ökad aktivitet eller oro efter hand)


Det här var konstigt tyckte viggo, alla i publiken står o glor å han är kopplad vid husse som bara står. I slutsekunderna lägger sig Viggo ned. Här kunde man önskat en lägre siffra och därmed mindre aktivitet. mer passivitetsträning alltså. Att tilläggas bör dock att det var ca 30 grader varmt så det var inte många hundar som fick ro.
 

5a. Avst.lek, intresse            3 (Intresserad, följer figuranten utan avbrott)    


5b Avst.lek, hot/aggr.            1 (Visar inga hotbeteenden)            


5c Avst.lek, nyfikenhet          5 (Går fram direkt till figuranten utan hjälp)


5d Avst.lek, leklust                4 (Griper. Drar emot, men kan släppa och ta om)


5e Avst.lek, samarbete        3 (Är aktiv med figuranten när denne är aktiv)

Detta var skojigt tyckte Viggo som följde varje steg figuranten tog. Tror att Viggo förknippade detta med söket, men han såg ut att ha det party!


 

6a Överraskning, rädsla                   4 (Flyr högst 5 meter)


6b Överraskning, hot/aggr.               1 (Visar inga hotbeteenden)


6c Överraskning, nyfikenhet             2 (Går fram när föraren sitter på huk och talar till overallen samt lockar på hunden)


6d Överraskning, kvarst. Rädsla     2 (Liten båge eller tempoväxling vid någon av passagerna)


6e Överraskning, kvarst. intresse   3 (Stannar upp luktar på overallen vid minst 2 tillfällen)

Den är var konstig sa Viggo o tog några steg tillbaka! Kom fram å hälsa på dumpen när husse visa att den var harmlös)


 

7a Ljudkänslighet, rädsla                 4 (Flyr högst 5 meter)


7b Ljudkänslighet, nyfikenhet          2 (Går fram när föraren sitter på huk och talar till skramlet samt lockar på hunden)


7c Ljudkänslighet, kvarst. rädsla    1 (Ingen tempoförändring eller undanmanöver)


7d Ljudkänslighet, kvarst. intresse 3 (Stannar upp. Luktar eller tittar mot skramlet vid minst 2 tillfällen)


Även detta var lite läskigt sa Viggo o tog några steg tillbaka å lät husse sköta snacket! Men sen passa det å komma fram!
 

8a Spöken, hot/aggr.            2 (Visar enstaka hotbeteenden)


8b Spöken, kontroll              3 (Kontrollerar och/eller handlar mot spökena. Långa avbrott. Ex. halva sträckan båda spökena alt. ett spöke hela sträckan)


8c Spöken, rädsla                 2 (Uppehåller sig i huvudsak framför eller brevid föraren. Någon avståndsreglering)


8d Spöken, nyfikenhet          1 (Går fram till fig. när föraren  tagit av figs huvudbonad)


8e Spöken, kontakt               4 (Tar själv kontakt med figuranten)


De här var ena läskiga figurer, bäst att skälla ut dem tyckte Viggo. Som skällde å skällde så matte fnissa i publiken. När husse släppte kopplet å gick fram till spökena. Tyckte Viggo att nu fick det vara nog och gick till matte i publiken. Så jag fick vackert traska med fram till spöken å sen sket han i mej å hälsa på spökena för det var ju faktiskt två alldeles vanliga människor där under lakanen.
 

9a Lek 2, leklust                   3 (Startar långsamt, blir aktiv, leker)


9b Lek 2, gripande               3 (Griper Tveksamt eller med framtänderna)


 

10 Skott                                  1 (Visar ingen berördhet. Snabb kontroll och sedan helt oberörd)

Är stolt över min lilla bushund! Är himla nöjd över en etta på skotten. Fast han har ju inte visat nån oro till vare sej skott eller fyrverkerier och liknande (peppar peppar), så det var kanske inte så oväntat. Intensiteten i leken på slutet kunde ha varit högre men Viggo var hemskt flåsig och trött så den blev som den blev, mycket p.g.a värmen.

Bilder kommer i nästa inlägg, detta blir så långt annars!


Lerduveskyttar finnes här!

Jaaa idag har jag för första gången i hela mitt liv skjutit! Dagen till ära med ett hagelgevär fick jag berättat för mej. Vi har nämligen varit i skogen med H och L och skjutit lerduvor! Å hejj så kul det var! Nu ska här tas jägarexamen i höst. Måste öva lite på skyttet, prickade tyvärr inte en enda lerduva, men kul var det å nära var jag ett par gånger.Sitter här å skriver nu å känner träningsvärken komma i högerarmen.. å insåg dessutom just precis, att EFIT som jag sett fram emot så dant har jag glömt av totalt! Jaja har ju fotat en hel del idag iaf, men men så kan det vara! Får ta igen det nästa gång!

Här kommer bilder från vår kväll;
image563
image564
image565
image566

Äntligen en riktig dag vid havet!

Äntligen, har vi haft en riktig dag vid havet, med picknick o sol o bad! Underbart! Markus och Isa hängde på oxå, men lite missar i kommunikationen gjorde att markus trodde att enbart hundarna skulle bada, men han traska i med vanliga shorts en bra bit ut.. tur att det är såå långgrunt! Han agerade fotograf åt oss andra baddjur! Riktigt skönt var det i vattnet, men står fast vid att det var varmare på jobbet =) Idag var det saxnäs som fick stå till tjänst för oss badare =)

image559
Isa och Viggo myser i skuggan!

image560
Lagom grunt, bra träning å springa i!

image561
Haaa nu tar jag dej, sa viggo o gjorde en snabb vändning så vattnet yrde!

image562
Sötis hundarna!

Snart ska vi iväg och skjuta lerduvor! Å grilla lite korv! Mumma! Bara å packa om å byta om! Imorn är det MH för vår del på förmiddagen sen jobb som gäller, lär ha en trött hund med mej på jobbet.

Sol och bad!

Ännu en dag på jobbet avklarad! Viggo sköter sej strålande =) Vi tränar lite om vartannat när det är lugnt! Mest kontakt och lägganden, men emellanåt lite apportering med viltost i byte =) Går toppen great! Viggo har ju badat sedan isen lossna i vintras o varje dag efter jobbet har han fått bada innan vi åkt in till stan igen. Idag vågade sig till o med jag i till knäna! Med klänningen uppknuten...

Nu på kvällen har vi varit och badat vid Ölandsbron! Mysigt värre! Husse vågade inte doppa sej men jag å Viggo doppa oss en viss av oss rejält å en annan en snabbis! Träffade även två lika gamla herrar som Viggo rejsade runt med. Inga gruff eller problem! Viggo var en månad äldre än de andra två. Kul å se att han funkar så bra tillsammans med andra hanar. Hoppas att det håller i sej! *Peppar peppar ta i trä*

Låter bilderna tala för sej själva! Imorn väntar en spännande dag! Tapetspaning, sola o bada på saxnäs förmodligen o senare på kvällen lerduveskytte och grillning i skogen med H och L.

image552
image553
image554
image555image557
image556
Bilderna är tagna med mobilkameran, så det är inte bästa kvalitén vilket syns!

Jobba, Jobba, Jobba

Nu är det mycket jobba. Viggo är med om dagarna å han sköter sej fint. Tycker det är trist stundtals men han finner sej rätt fort i att bara vara.. Idag är det mycket barn på campingen så det är fullrulle, dessutom är det enormt varmt å vara hund idag så träningen utomhus är vilande mitt på dagen. I eftermiddag/kväll ska jag å Viggo iväg å spela minigolf med goda vänner. Blir premiär.

Gårdagens nationaldagsfirande var mycket mysigt och trevligt. Mätta i magen, nöjda över matchen och glada! Tyvärr glömde vi kameran hemma, men husse fick en ny frisyr tillfixad av mej, rätt nöjd. Kort å fint till sommaren.

Funderar på en tur till bruksan ikväll för lite lydnadsträning. Får se om krafterna sitter i =)  Körde lite lydnad igår kväl hos A och A, det gick great. Hade visserligen Viltost men supernajs gick det =)

Nationaldag!

Japp idag är det Sveriges Nationaldag, å för en gångs skull ska det firas! Eller nja, det börjar bli en tradition.. andra året med våra A:n detta år i deras fina egna villa =) Vill me!

Strax bär det av för grillning, mys å jordgubbar med glass! Mys pys! Viggo bus älskar å vara där, få rejsa fritt på deras stora tomt å mysa av all uppmärksamhet.

Idag har jag jobbat alldeles själv utan min lilla vovve, för han har levt loppan med favvohusse idag! Lyxigt värre! Nej nu avfärd! Återkommer med lite bilder förmodligen senare ikväll!

Fira lugnt! Såklart blir det väl fotboll oxå =)

Nya tag!

Så idag tog vi då nya tag utifrån Moa´s tips! Började lugnt bakom disken på jobbet, men det hala golvet ställde till det så vi testade ute vid entrén. Viltost och dummie är ett vinnande koncept! Ökar samarbetet oss emellan sen ryker viltosten å viljan hoppas jag består!

image550
ååå äntligen fatta du matte!

image551
Ååå lilla hunden fatta galoppen med!


Nu väntar daglig träning av samma sort! Vi ska klara detta å övervinna denna maktkamp som varit de senaste gångerna som dummiesarna åkt fram! Jihhoo nu är jag peppad! TACK tusen TACK Moa!

Tisdagstema: LYCKA!

Var inte direkt svårt att hitta bilder till veckans tema efter att ha tömt kameran från min examensceremoni!
Bilden visar hela mitt underbara gäng, nyutexaminerade från högskolan i Kalmar, nyblivna fil. kandidater i turismvetenskap å en i marknadsföring! Dock har vi alla tänkt att plugga lite till men, lyckan fanns där ändå!
Lyckliga, Nöjda och framförallt stolta!

image549

En dag på jobbet!

Så har vi klarat av första arbetsdagen med bravus dessutom! Viggo visade upp sej från sin bästa sida! Lugn å sansad hälsade han på mina kollegor och la sej sedan till rätta bakom disken med mej. Sov gott igenom större delen av dagen!Duktiga pojken! Blev lite rastlös vid några tillfällen, så idag har vi tränat in ett nytt trick.. Buga! Sitter inte helt än men han börjar fatta galoppen.  Super bra passivitetsträning, att bara vara är bra träning! Viggo är ju van jobbhund! Han var ju med förra året som liten bebis då, å han kände igen sej när vi klev in på jobbet idag igen! Lite större lite mer världsvan men minst lika gudomligt söt där han ligger å sover sött på golvet!

Har nu ikväll fått jakttips av Moa (med Lucas och Oscar i Norrköping) hur jag ska lösa Viggos HABEGÄR! I o med att tennisbollen nu fungerar ska jag i princip köra samma metod men börja smått. Alltså smidigt bakom disken på jobbet.. Det ska löna sej å lämna nåt till matte, det ska vara kul att lämna saker till matte. Ska ha gotte gott i handen å ge "slänga iväg" dummien, inte visa gottet direkt utan när han är nära så pass att jag kan fånga dummien i början så öppnar jag handen.. å vips så ska dummien landa i min hand.. om den inte gör det får han vackert plocka upp den igen, innan belöningen kommer. Ska även lattja lite med dummien å ge tillbaka den direkt!
När detta sedan fungerar så ska jag köra samma grej som med tennisbollen. Spontant kasta den å så fort jag får den kasta den igen.. visa att det är kul å lämna av! Det händer nåt då! Lika dant här börja smått.. på toan, bakom disken, sen i större rum, sen kända miljöer. Får se hur detta fungerar! Ger det ett försök!

Imorn är första prövningen, delikatessen blir skinka å viltost =)

Händelserikt veckoslut! Ur Viggos Perspektiv!

Ja minsann här har det hänt en massa saker. Matte har tagit Examen å det har inneburit familjebesök från både matte och husses familj. Mysigt med en massa folk som inte vill annat än gosa med mej! Igår åkte sista gänget hem, familjen Olsson. Därmed åter tillbaka till vardagen. Fick en massa långpromenader igår.. hurtigt värre å igår kväll när jag nästan lagt mej för att sova, fick husse å matte för sig att vi skulle träna. Man ska visst träna på olika tidpunkter hade nån talat om för dem. Så iväg bar det till Värsnäs för lite jaktträning. Hade rätt kul, jävlades en del med matte som blev argare och argare innan hon vände o var suuuupersnäll å prata med en vääälidgt len röst! Hade rätt kul för på slutet kom jag på att det är riktigt kul att lämna dummien hos matte. Då blir hon hemskt glad kan jag lova! Så jag ska försöka hålla mej till det nu!

Idag ska vi visst äntligen jobba igen. Jag o matte utgör ju ett receptionsteam på en öländsk camping! Å Idag är min första dag på säsongen, hörde rykten om att matte minsann var där igår utan mej. Men idag är jag tillbaka! Å hej vad skoj det ska bli!

EXAMEN!

Ja nu är man högskoleutbildad. Har numera en Filosofie Kandidat Examen i Turismvetenskap, känns rätt mäktigt! Fick en efterlängtad sysmaskin i examenspresent och födelsedagspresent =) En Husqvarna Viking Esmerald! Superfin å bra verkar den med. Ska inviga den i nästa vecka tänkte jag! Viggo ska få sej lite skoj å hemmet å jag  å guuud så kul! Mamma, pappa och mina bröder har varit här och firat sen i onsdags kväll. Igår intogs det en ljuvlig middag på Guntorps Herrgård i Borgholm. Å idag har vi spatserat på stan och middagen blev kinabuffe, smarrigt värre!

Imorgon kommer familjen Olsson så bara å sadla om! Men innan dess ska jag fira på mitt eget vis ikväll med mina flickor! Utgång blire! Förfest hos Emelie sen utgång! Anar Ernesto men det återstår att se!

På hundfronten kör vi snart igång med sommarens lydnadskurs. Denna kurs är för Eéa. Ska bli riktigt kul. Bara fem ekipage varav jag och hanna är två! Längtar! Vill ut och tävla!

Take Care!

RSS 2.0