Höstmys

myser i fåtöljen

Idag har jag gjort ärenden på förmiddagen o Viggo fick av säkerhetsskäl följa med o ligga i bilen, vilket han är riktigt duktig på, lägger sig och sover innan man knappt hunnit låsa=)

Sedan hade jag föreläsning till i två timmar o Viggo som numera endast får vistas i hallen hade skött sig jättebra när jag kom hem,.,, till o med strimlat infon från Jehovas vittnen som kommit när jag var borta.. kanon slapp jag ens kolla på det =)

Nu på eftermiddagen har vi tränat upp motivationen i söket och försökt få in mer fart på vägen ut till figgen osså självklart busat med Sigge och Zombie.
Viggo är lite trög i starten innan han fattar vad han ska göra.. Känns som om jag inte ska kräva för mycket fart av honom i o med att han fortfarande inte har full kontroll på kroppen, och inte kan kordinera sina rörelser så som både han o jag skulle vilja.. ska bara låta honom jobba i sin takt men se till att han är motiverad till max att göra sitt bästa efter sin kapacitet! Det är planen!

Nu väntar snart lite mys i soffan, då vi har konstaterat att fåtöljen är mysig men liten =)

Ha en trevlig kväll!

Höstbad i Värsnäs

Höstbad

Hejsan!
Idag har vi varit och gått ute i Värsnäs ett naturområde starx efter Lindsdal här i kalmar. Det var lite ruggigt, eftersom en ungkille försvunnit spårlöst och har varit borta sedan 1 okt verkar ha senast ha setts där. Det satt lappar som bad honom komma hem igen och bilder på honom. HUuuh ryser bara vid tanken..

Men iallafall så sprang Viggo omkring superlycklig, då det var ett tag sen vi var där o han har nog längtat tebaka.. det syntes=) Särskilt när vi kom te vattnet.. trots att både jag o Stella frös som små grisar skutta Viggo  glatt i vattnet o apportera allt vad vi kasta, han är faktiskt mycket bättre på vattenapportering än land apportering... skumt men..

Min nya mobil är kanon, tar superbra bilder.. se själva vilken snygging Viggo är efter ett höstbad :0)

posar ännu en gång

Viggo min favvo kille väntar på att jag ska kasta iväg pinnen ( jag vet man ska inte kasta pinnar)


snygging posar på stranden i värsnäs

Snyggingen posar fint på stranden i Värsnäs

Nu ska jag gå o krypa ner i sängen hos mina favvo pojkar, Husse Danne o Viggo
Godnatt och sov gott

Bilder från gårdagens sökträningen

Tack vare underbara Tove och Paul, lyckades jag o Viggo, främst Viggo fastna på bild, riktigt fina bilder!
 Här kommer några av dem:



ännu mer fokuserade

Jag och Viggo i full koncentration, när jag skickar honom på en figurant


full fart in

Viggo  efter att ha hittat figuranten ute i skogen o kommer tillbaka med sin pipapport till mig!

( Vi kör ännu inte med rulle utan vill få in glädjen i söket och jobba upp motivationen med favvopipen eller korvar)

81934-101

Min fina fina kille efter fyra avslutade sök i lånad väst, då vi väntar på våran!

( Tusen-tack Sigge och Troja)

Viggos matte här!

Matte

Japp nu är det jag som tagit över, kommer fortfarande att skildra Viggos alla äventyr, bus o framgångar i lika stor utsträckning! Bara ur min synvinkel, tvivlar dock på att han lämnar över helt så ni lär få hans kommentarer både nu å då! O han kommer garanterat att läsa alla kommentarer och kommentera tillbaka så lämna gärna ett avtryck när ni tittat in, både till honom o mej eller bara honom!

Kramar Johanna

The perfekt match

älskade vovve

matte o jag

matte o jag

Hej på er!
Här har det hänt saker.. I helgen dök min älskade vän trox upp o skojja till mitt liv osså hans matte me såklart! Vi har skojjat o busat o sovit om vartannat hela helgen.. saknar honom redan!

Idag var det dessutom träningsdag! Trox och jag tog med oss min matte ut i skogen o mötte upp med andra HUSSEhundar bland annat Sigge o Zombie... Jag kände mig lite trött så jag hade inte riktigt den fart och entusiasm som jag kan ha men jag körde mina fyra skick o matte såg glad ut.. Hon förstod nog att jag var trött..

Sen har det även hänt andra grejer sedan senaste inläggen från mig..

Onsdag:
I onsdags var vi inne i stan o kolla läget, jag fick en massa nya grejer ifrån "vapencentralen" och matte fick en ny mobiltelefon, såklart en likadan som husses, det är bara för att de ska kunna fota mej hela tiden.. När de shoppat klart begav vi oss ner till Kalmar slott en sväng. Där var det rikigt skoj, särskilt eftersom vi tog vägen genom ankparadiset, även kallat stadsparken.. se sååå vackert där är =)
På kvällen var det ju även mitt halvårskalas =)


spanar ut över en damm full av änder

                
Kalmar slott och dess mur, konstaterar att det är hemskt högt ner till vattnet, skippar därmed badet!

Torsdag:
Torsdag var en lugn dag helt slut efter onsdagens äventyr
Fredag:
VILTSPÅR med husse stod på schemat, wiie kände direkt att det låg nåt i luften =) Skötte mej kanon, tog båda vinklarna, eller kurvorna o hitta den otroligt godluktande klöven.. kort kommer inom kort!
Senare på kvällen dök som sagt Trox upp, lyckan var total o sen har helgen bara flugit iväg ( bilder kommer inom kort)

Dessutom så är det så att matte kommer ta över bloggandet, åtminstone ett tag.. Jag börjar få så mycket att tänka på att jag inte kommer ihåg allt. Jag litar på matte men kommer att göra lite inhopp när ni minst anar det!  Kanske ska tillägga att bloggen forftfarande kommer handla lika mycket om mej =)

Tjipp Tjipp
o
Voff voff


Rensad telefon = massa bilder!

Kärlek vid första ögonkastet!

Matte rensade sin gamla mobiltelefon igår vilket innebar att ganska många bilder från den bestod av bebiskort på mig, som nu ligger i datan! Därmed bestämde sig matte för att ha en liten bildserie idag med start bilden ova, den är tagen när matte och husse hälsade på mej första gången och som ni se så var det kärlek vid första ögonkastet!

Här följer ett antal bilder på lilla mej =)
(för att det inte ska bli så långt får ni trycka på bilderna så blir de stora i ett nytt  fönster)

      
Liten skrytt första dagen med matte och husse

          
Första dagarna hemma i Kalmar

     
Lite större o ännu mer hemma, börjar hitta mina favvoställen


Också kom den dagen då matte skulle börja jobba men som tur är så fick lilla jag följa med, så här ligger jag i mitt krypin o har full kontroll på läget ( sover som en gris)

nyfiken!

Hej från mej så länge!

Halvårskalas!!

Matte o husse lura mej =) Det kom inte bara tvåbenta utan Sigge o Zombie dök oxå upp =) Superglad! Det var jättekul att ni kom o alla andra me såklart... Fick ett tuggben av Sigge o hans tvåbenta o en påse morötter av Marie, tack snälla ni!


Idag har varit en kanonskojj dag förutom kalaset så var vi en sväng i stan i djuraffären o jag fick en ny leksak o en sökrulle =) nåt tjänstetecken fanns inte i min strl.. men de skulle beställa in!
O sen gick vi en promenad i stan, matte fick en ny mobil.. likadan som husses såklart.. o sen hitta vi till en superskojjig park med änder o slott o massa skoj! Bilder kommer senare då de är i ljusdal med husse =)

Men nu är jag helt slut så natti natti till er alla!

Lilleman 6 månader

me!

Jajamensan idag blir jag stor kille, hela 6 månader... ikväll har jag hört att det kommer lite kompisar te matte o fikar.. undra om det är för min skull ?! Nu vill matte ta över, hon kommer här;

Lilla killen börjar bli stor titta själv =) På denna bild är jag bara 6 veckor, finns vissa likheter men han har blivit en stor o ståtlig kille nu! Är så stolt o nöjd med honom o husse instämmer med!

Kryper ur skinnet snart =)


Det känns att Viggo börjar bli hund lixom, han kan gå mycket längre promenader o är mer allert o vaken! Visst han är fortfarande väldigt rulltig i kroppen o ranglig men han växer sakta men säkert i det oxå!

Ville bara säga te alla o främst te min lille plutt att du är bäst o du är bland det bästa som hänt mej i mitt liv! Du finns där hela tiden i vått o torrt.. med betoning på vått =)

Vi älskar dej lilleman!

Utställning nästa!

tjotte 1
( såhär snyggt ska jag stå på utställnigen i november)

Jaha då var man anmäld till sitt livs andra utställning, denna gång ska jag visa upp mej i mjölby! Får träna lite på stå denna gång o massa kontakt med matte =) Men det ska vi nog ordna!

Idag har jag busat hemma.. massor.. matte var arg det räcker o säga =(

Men sen så åkte vi bil o parkera breve Sigges bil wiieee.. sen åkte vi lite till o ut kommer både sigge o zombie ur en varsin bil =) Kan det bli bättre.. Vi sprang o busa i skogen om vartannat o träna lite på å hålla oss lugna i koppel med andra hundar o jag var så trött så jag var mer än gärna lugn o det gjorde matte glad! Fin skog förresten Sigge, dit får vi åka igen!

Ha det bra grabbarna grus vi hörs!


LERPÖL!

min vän korven

Detta är min vän korven o jag! Han/hon ställer upp på allt =)
Idag har jag varit hemma själv ett par timmar o jag sov mest o käka upp godiset jag fick av matte! Sen kom hon hem o vi gick te skälby o där mötte vi Isa o hennes husse så vi busa runt lite o jag hitta en lerpöl att svalka mej i så jag rulla lite där o gnodde.. hur mysigt som helst.. men sen fick jag såklart bada i badkaret med schampoo när jag kom hem... men jag gillar det så hmmm man kanske ska sätta det i system.. eller inte matte skulle nog inte uppskatta det =)

Nu ska jag vila mej! Ha en kanon dag!


Skogssöndag =)

väntan

(väntan i bilen)

Hallo!

 Idag har jag tränat ännu mer sök… är så himla kul.. osså går det så bra! Matte ser överlycklig ut hela tiden! Innan det var dags att träna travade matte o husse o Zombies matte, Sigges båda tvåfotingar o Ollies matte iväg för å vad de kallar lägga spår o valla rutan! Men Heey det är ju hundar som vallar ju!! Men sen äntligen kom de tillbaka!
VILTSPÅR

Innan det var dags för sök så skulle det jobbas med husse… han o jag ska nämligen satsa på viltspår.. o jag börjar haja! Idag fick jag ha min nya sele på mig o kände mig superproffsig =)

 

Här nedan följer ett helt gäng bilder på mig o husse när vi är på G, spårar o klara!


           

SÖK

Också till söket då, idag sprang jag o sökte tre gånger o hitta alla gånger, jag tog korvarna ifrån figgen o for iväg till matte med dem… sen tog jag även med mej matte till figgen så vi kunde hjälpa denne tillbaka =) Gillar det här med sök! Tror det är min grej liksom!

Se själva hur glada vi är =)


         

                     
Nä nu är jag såå trött.. har varit ytterliggare en aktiv skogs- och träningshelg.. Vilket jag tycker massvis om! 
Natti natti mina vänner o alla som jag inte känner!


Vilken KanonDag!

skoj

Äntligen har matte o husse kommit på hur man använder kameran igen =) Så ovanför här ser ni ett nytaget kort på coola mej!

Idag iaf så har vi genomfört en omgång sökträning! Det var lika skoj denna gång om inte roligare.. Jag blev skickad ut att leta efter en figurant som det heter fyra gånger... Den första gången så sprang jag ifatt en som gömde sej o han busa med mej o sen kalla matte på mej o jag kom tillbaka... å matte sken som en sol! Andra gången samma procedur fast denna gång tog jag min korvlänga med mej tillbaka te matte o tredje gången med o det gick superbra, jag hitta, lekte fick korvarna, tog korvarna o kom tillbaka te matte när hon ropa på mej! Fjärde o sista gången, fick jag köra med en sån riktig sökrulle ( matte en sån måte vi köpa!) o den tog jag fint i min mun o sprang in te matte men nån meter innan tyckte jag mej skymta en godis så jag tänkte att det är bäst jag gör plats i munnen så jag släppte rullen.. MEN matte och husse var superduperkanonjätte STOLT över mej det märktes tydligt!


matte o husse i bilen på väg hem.. aningens blöta!

Det regnade hiskeligt mycket i skogen så kameran kom aldrig fram där men hemma fick matte fnatt  o fota som en tok..
På vägen hem stannade vi o matte o husse gick iväg.. tillbaka kom de med en NÖJD MATTE med mungiporna uppe vid öronen.. Hon hade fått snygga nya skogskängor så hon inte ska bli blöt om fötterna osså en ny varm fleecetröja!
mitt skogs kit
Väl hemma med de nya grejjerna så konstatera vi att mattes skogskit består av McKinley grejjer åsså mej en Trendmaker passande va?!

Matte har knäppt lite mer bilder på mej bara för att alla ska se hur stor o fin jag är! Förresten så väger jag nästan hela 29 kilo... redan säger alla =)

Stora fina jag!


Här ser man att jag fått riktiga gaddar!


Så söt i profil är jag, spanar godis på diskbänken =)

Men nu är jag sååå trött så nu ska jag slumra! Kom ihåg att om ni klickar på de små bilderna så blir de stora så att man kan se mej ännu bättre (ego) osså blir jag alltid lika glad för lite kommentarer så tassa eller fingar gärna ner nåt skojjsigt!

Tjarå o voff voff!

Sök lördag!

Idag är det sök lördag som står på schemat, både husse o matte ska me till skogen o där väntar en massa mer folk ifrån HUSSE, ska bli skoj! Hoppas  Sigge tar med sin matte o kommer, så inte matten är sjuklig!
Mer om dagen kan jag försöka tassa ner i eftermiddag!

Men igår var oxå en skoj dag! Husse kom hem o jag slapp roa mej själv på hela dagen... sen kom matte o då åkte vi bil o sen hem igen.. mat o sova.. O SEN... åkte vi bil igen denna gång fick mattes ryggsäck följa med.. vilket vanligtvis betyder skoj i form av träning eller/och lek..

Mycket riktigt vi for till LIndö o där skenar coola Sigge omkring o kors i taket men vi fick börja med att busa, vilket för mig är omvänd ordning men mattarna o husse pratade nåt om det å sa att då kunde vi sluta stressa upp oss vilket skulle vara en positiv grejj! Tjaaa jag märkte då ingen skillnad vet bara att vi hade kanon skoj! Riktig RETRIVER lek utfördes o fö alla som inte vet vad det är så går det ut på o brottas, brottas o brottas o sen har vi en förkärlek till att gnaga lite gutt på varandra.. jaaa det är så vi coola, braiga retrivers leker =)

Nae nu ska jag försöka få liv i husse han är så hiskeligt trött!

Tjarå!


Slut på min vila!

Som ni alla vet hade vi träninsghelg denna helg som var, en helg som tog enormt hårt på mina krafter.. Har inte orkat nåt... knappt springa omkring nere på skälbyfältet o busa... så jag har vilat.. MEN så idag kände jag mej redigt utvilad.. så jag tog med matte på en riktig hundpromenad.. en sån som det är lite fart o hej vad glad hon såg ut!!

Men nu är jag en smula seg igen så jag ska nog vila mej lite.. Imorn blir det hemma dag med husse o Footwork träning med matte på em = Godis! =)

Jag o husse i skogen!

Jag o husse i skogen!
( Kortet är något gammalt men husse o matte ha nog tappat bort kameran verkar det som )

Idag har jag huserat i skogen med min älskade husse som faktiskt varit ledig =) Jag kan verkligen inte få nog av skogen o när jag anar att vi ska gå tebaka te bilen får jag superspunkryck! Jag kutar omkring som besatt eller typ som tjuren Ferdinand som just satt sej på en humla... o det brukar funka för då dröjer det lite längre tills vi går till bilen =) Jag är smart jag!

Vi hörde förresten hur det panga i skogen men jag orkade inte lägga ner nån tid i det däremot har jag spårat kaniner... men de är sååå snabba! Måste löpträna lite =)

Nu ska jag slumra vidare i den otroligt sköna skinnsoffan husse o matte har placerat hemma i vardagsrummet o jag menar inte  BIA-bädden... Utan den riktiga Ikea soffan =)

Ha en hundig kväll!
Voff Voff



oskyldig

oskyldig

Matte;

Denna oskyldiga lilla valp har idag inte nöjt sej med sina godisar o sina leksaker utan beslöt ej för att äta upp min SOPPA!! Mattes kantarellsoppa som mattes mamma gjort! Vart bara lite kvar te mej!

Var bara tvungen att tala om det. Han har alltså hoppat upp med framtassarna på diskbänken o norpat åt sej påsen med fryst soppa som vid den tidpunkten var tinad!

Vad kan man göra annat än skratta.. han lät ju iaf bli posten (glömde sätta upp gallret)!!!

Over and out!

Älskade lilla familj!

familjen

Detta inlägg är ett matte inlägg, alltså komponerat av henne!
Matte;

jaha då har jag övertagit tangenterna.. Viggo närmar sig 6 månader o jag är sentimental. Lille killen börjar bli stor juh! Är så supernöjd med min lilla familj Viggo, Danne o jag! Är riktigt lycklig! Nu väntar en massa nya saker o ser fram emot det med en massa glädje...

Viggo börjar bli hund o vi ska snart gå fortsättning men måste bara titta tebaka lite å konstatera att han är den bästa hund man kan tänka sej! Han är det bästa sällskapet man kan tänka sej, den bästa träningspartnern o dessutom en hejjare på att tröstas =)
 
Satt o spana bland korten när han var liten ååå guud så söt han var! Han är självklart gudomlig nu med men då var han så gooo, han var helt enkelt en liten valp!
Här nedan följer lite bilder av en söt liten Viggo i sina bästa dagar... han är ca 10 veckor på korten =)

liten1


liten2

liten 3

liten4

liten5

Det var allt från en stolt matte denna gång är säker på att en minst lika stolt husse stämmer in =)

Natti Natti

trött, tröttare, tröttast!

Jag är helt slut! idag var det lydnad på schemat o jag fortsatte kämpa med klicker inlärningen... men jag var sååååå tröött så matte o jag bestämde oss för å åka hem o vila... det var superbra beslut!


Återkommer när jag tränat på det som vi gick igenom idag!

Jag är trots allt bara 5 ½ månad men oerhört duktig enligt min älskade matte!!

STOLT MATTE SÄGER; ÄLSKADE ÄLSKADE HUND!!

Träningshelg

Jaha denna helg har och är en träningshelg med Husse-klubben, även kallad JEA helgen efter självaste tränaren... Hursomhelst så började den igår men en heldag till skogs.. mycket kul o jobbigt!

Under gårdagen stod det bruksträning på schemat,; sök, spår, budföring/rapport osså ledarskap för matte! Jag testade en ny stil i spårningen då matte helt plötsligt gått å tappat en leksak med en godis under.. skumt men sant.. snäll som jag är plockade jag ju självklart upp leksaken o åt godisen ( jaaa jag är en labbe),hon hade iaf tappat en massa grejjer o hon blev uppriktigt glad varje gång jag hittade en, känner mig nöjd med spårarbetet... verkar vara en kul grej å hjälpa till o hitta saker...

Sen återstod lite vila i bilen som jag förövrigt snällt av Zombie fick dela med honom.. det var ytterliggare en grej å träna på... var lite klurigt att slappna av när jag kände hur gott det luktade från andra sidan =) men det gick!

Nån timma senare var det dags att kvickna till o vandra innåt skogen.. förresten grejerna som matte hade tappat hade hon gjort på en åker.. vanligtvis tappar hon dem i skogen..
Men iallafall.. inne i skogen hade någon sprungit bort så då var det bara å leta efter denne, som tur är var det massa duktiga hundar som hittade personen, men av nån konstig anledning fortsatte det att försvinna folk o till slut var det min tur att hjälpa till, sagt o gjort.. Jag for in i skogen o hittade en som satt bakom en buske, han gav mej en boll så jag sprang tillbaka med den till matte å då förstod hon att jag hade hittat denne, så det var bara till å visa var han satt o tryckte.. så vi kunde föra honom tillbaka! Detta var intressant och skojjigt att kunna hjälpa till så.. Det måste vi göra om!

Matte glömde tyvärr kameran men kan möjligtvis tänkas ordnas kort iallafall... vi får se..

På kvällen bar det iväg igen denna gång hem till Coola Sigge o hans husse o matte, där började tränaren klicka med en grej o ge mej en godis varje gång... ahaa tänkte jag detta är nog bra.. så jag testade lite grejjer jag kunde o hux flux kom klicket, beröm o strax efter godis... Detta pågick ett tag o jag var bra trött men som jag fattade det så betyder klickern godis o BRA! Så när jag hör det ljudet har jag varit duktig o kan förvänta  mej en belöning =) Jag var därmed INKLICKAD!! Sen somna jag!

Så till dagens träning; lydnad är det som är dagens aktivitet! Jag är rejält trött men jag ska nog orka ett tag iallafall... Det är ju så kul när matte blir sådär glad!

Nahe om man skulle fixa till sig lite o packa mina grejer o bege oss så småningom till Lindö!

Önska mig lycka till!
Vi hörs senare ikväll om jag orkar!


Kämpig dag!

Kämpig dag!
( vilostund under semestern på västkusten i somras)

Idag har det varit en kämpig dag, men skojig! Husse har varit hemma... alltid lika kul o sen har vi tränat massor!

På morgonen åkte vi iväg te skogen, trodde jag skulle få springa o busa men icke jag fick sitta kvar i bilen medans husse o matte gick sin väg... men de var jättefort tillbaka å då äntligen fick lilla jag komma ut... så då busade vi o skojja i skogen... sen bar det av hemåt igen.. å matte gick till skolan!

Sen hämta vi henne o åkte tillbaka till skogen... VILKEN TOPPENDAG! Väl framme fick jag följa med direkt o så rätt var det var så började det lukta sådär intressant igen... var bara tvungen att följa SPÅRET.... alldeles plötsligt uppenbarade sig en KLÖV av allra bästa sort... jag hittade den helt själv o matte o husse blev så glada att de stojade o tjimmade =)

Osså hem igen lite vila hann jag med, sen var det dags för mej o matte å åka in till stan o träna stadslydnad... o hejj vad massa hundar det var som skulle vara med.. OJ vad skojj det måste vi göra om.. skötte mej riktigt bra men det var svårt å hålla koll på både matte å alla de andra hundarna, så jag tror matte kände sig lite bortglömd emellanåt... får tänka mer på henne nästa gång!!


Men nu är jag så trött, så trött så jag måste sova!!

Natti natti!


Matte o Jag!

Matte o jag saknar sommaren!

Japp detta är en bild på mej å matte när vi var på egna äventyr på semstern i Falkenberg, här är vi på skrea strand o jag är jätteliten!

Matte o jag sitter å inte gör nåt, matte har gjort ett skoj test på nätet som hon prompt vill visa så det är bäst hon får göra det direkt..
Nahe nu kunde hon inte.. men här är länken till testet om nån annan vill testa..http://drawapig.desktopcreatures.com/gallery/large.asp?id=1248555&p=0&hof=1&q=personality+test

Utifrån hur hon rita sin gris sa den detta om henne:

Toward the middle, you are a realist.
Facing left, you believe in tradition, are friendly, and remember dates (birthdays, etc.)
With few details, you are emotional and naive, they care little for details and are a risk-taker.
With 4 legs showing, they are secure, stubborn, and stick to their ideals.
The size of the ears indicates how good a listener you are.
The bigger the better. You drew large ears, you are a great listener!
The length of the tail indicates the quality of your sex life.
And again more is better! You drew large tail, WOW!

Men nog om henne mer om mej!
Det har inte hänt så mycke i mitt hundiga liv,eller joo förresten.. jag har ju varit i Norrköping! Det var skojj, träffad familjen Olsson osså såklart morrmor och morrfar osså BUSADE JAG SÅKLART MED TROX; HUGO; KEVIN; TOTTE åå hejj så skoj vi hade det! Åsså badade jag i helgen med, superkul...

Nu sitter vi här o velar om huruvida vi ska åka o träna lite lr inte... men nu fick visst matte eld i baken så nu ska vi visst det...

Ha det kanon, jag ska vara duktig nu!

Voff Voff



RSS 2.0