Dagens träning

Vi fortsätter att ta tillvara på snön och nyttjar svårigheten i att träna ordenliga apportering till att nöta lydnadsbitarna och lite enkla dirigeringar.

Idag fick hundarna först rusa av sig lite energi och spring i benen innan jag samlade upp dem och tränade lite. Idag har de kombotränat. Jag förde dem båda. Viggo är lite "busig" (olydig) så för att han inte ska förstöra för lillebror får han i början gå/sitta kopplad. Sen inser han att det inte är nån idé att försöka stjäla apporterna för lillkillen.

De fick bygga ett målområde med enkla linjetag för att sedan nyttja området till kontakt/ut bakåt. Problemet här ligger hos matten, att använda rätt hand i skicket på ut bakåt. De enkla linjetagen är också en träning till mig att skicka just enkelt och rakt. Utan att krångla till det, eller vinkla helt fel. En bra träning för matten. Precis vad som behövdes.

Vi fortsatte med lite lydnad stadga och passivitet hemma på gården. Först lite bakdelskontroll för de båda, Pinnen Viggo och Ostbågen Sting. Sedan lite namnträning. Ja, säger matte Sting så menar hon att bara Sting ska komma, likaså om hon säger Viggo. Vissa har lättare för detta än andra =) De fick göra det hela lite klurigare och retligare som avslutning genom att springa om varandra på en uppskottad gång med höga snökanter runt.

Mattes pojkar skötte sej kanon idag. Viggo hade lite mkt "bus" i kroppen men han lyssna duktig. Sting han är ju mästaren av att jobba med matte, så han glömde bort att busa för han jobba ju med matte!


Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Duktiga du som tränar på! Kram

2010-02-13 @ 07:11:05
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Anna i Kalmar

Duktig du är som tränar på trots kyla och massa snö.. Fortsätt så, våren kommer nog snabbare då!

2010-02-13 @ 13:06:59
Postat av: Sofie

Så härligt att läsa om er träning, ni är superduktiga.. Kram från oss

2010-02-13 @ 19:21:49
URL: http://gracilisdagbok.blogg.se/
Postat av: Matten p Limmerhult

Eftersom jag tycker träning m dom svarta är en av dom roligaste sysselsättningarna som finns ska jag inte berömma dig för att du tränar! Men för att du tar med båda, en prestation i sig med den envisa gula ;) Hejja dig!

2010-02-14 @ 08:19:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0