Jaktlydnad

Har helt missat att blogga om träningspasset förra helgen. Eftersom jag jobbar i helgen så är det ingen större träning inplanerad, men lite smått på hemmaplan blir det såklart som vanligt.

Men tillbaka till förra helgen. Bättre sent än aldrig!

Vi samlades ute i Strömsfors hos Angelica och Danne, en hel del snö, så vi körde ett rejält jaktlydnadspass på den plogade vägen och avslutade med några markeringsövningar och dirigeringsövningar.

Lätt hänt att just lydnaden glöms bort, så vi kände oss riktigt nöjda med oss själva när vi samtränade en massa jaktlydnad. Alla hundar var helt med på noterna, pigga och alerta trots att det kanse inte är det roligaste de vet. Sting var yngst med och Golden Martin äldst, däremellan hade vi Ubben och Viggo. Vi körde samma övningar allihopa med mycket valfrihet för mattar och hussen.

Matten är som vanligt nöjd med Stingrockan som känns riktigt följsam, smidig och lätt. Han sluter upp vid sidan spontant, håller position kan hamna lite långt fram men han känns stabil och trygg. Jag vet att han är vid sidan, behöver inte glo och ha ögon i nacken, utan han är där utan utsvävningar.

Viggo och hussen skötte sig också bra, Viggo var alert och med. Dock lite dålig i magen så han drog en gång rätt upp i skogen o sket! Stackarn! Men han var riktigt kass i magen! Men inte allmänpåverkad så därför fick han vara med att träna.

Vi avsluta med enkla raka markeringar, fortsatte med linjtetag till samma område och avslutade med ut bakåt på samma linje.

En hel del passivitet blev det också då vi rullade på fyra hundar, men vi baka in transporter efter avlevereringarna, för att lägga ut till den som var efter och fick därmed lite dold träning. Nöjd som vanligt. Basicnivå men ack så nyttigt.
Kommentarer
Postat av: Annelie & Martin

Tack för en härlig förmiddag! Mycket bra för oss som legat i vinterdvala allt för länge! Kramisar

2010-02-13 @ 07:12:32
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Matten på Limmerhult

:) låter bra....Fortsätt så, hoppas vi har möjlighet att sluta upp ngn dag fram i vår...Bra och komma från gårdsplanen för våra grabbar....

2010-02-15 @ 21:58:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0