Se upp för dårarna!

Dårarna lösa! Idag blev det bara jag och Camilla & Pelle med våra två dårar. Tjaa Stina var ju med också! Med andra ord hade vi en privat apportkastar/barnvakt! Mycket bra! Dagens plats var såklar Svensksunds gård med dess underbara marker, för er som känner till dem, vi höll till i kohagen!

Inledde med jaktlydnad! Här blev störningen för stor när Kina for iväg mot sin husse så där skapade dårarna ett rejs. Som vi ganska snabbt styrde upp! Sedan gick det som smort! Möten, passager, kvarstannande med strössling samt jaktfot med strössling. Viggo visade fin stadga idag, vi överraskades av de två första som Viggo hämtade in när vi gick jaktfot, sen visade han jättefin stadga!


Fortsatte med två långa markeringar utan målpunkt på ett stort fält/gärde. Han gjorde två jättefina jobb, markerade bra men utan målpunkt måste man jus öka en aning och det gjorde han superfint. Var en fröjd att se honom jobba idag! Fin stadga vid kasten även här. Tack Pelle för kastassistansen!


Fika! Viggo satt uppbunden, inte hans bästa gren men han var väldigt duktig där med idag, två missnöjda suck/gnällar sen la han sej ner och vilade, inte helt avslappnad men han låg.


Linjetagen var dagens sista ansträngning. Här förbryllade Viggo mej idag! La två dummies på en linje ca 3 m emellan. Gång på gång gjorde han ett jättefint jobb men på den sista först. Hmm inte vad min plan var. Tänkte så det rök ur öronen, gjorde om, bytte plats, öka avståndet, var snabbare med pipan. För att till sist återgå till ruta ett och göra likadant som första ggr och då trilla poletten ner och Viggo gjorde så som jag tänkt! Hmm ibland förbryllar de små djuren oss. Han tappa lite självförtroende av allt trälande, inget som skadar honom nämnvärt då han när han insåg att han tillslut gjorde rätt, jobba upp sej och självförtroendet lyste igen!


Avslutningsvis fick de två dårarna busa! Mycket välkommen hos dem båda! De leker fint ihop. Så länge Kina får jaga och viggo blir jagad, Kina är nämligen lite för fin dam för att bli jagad av en sådan drummel som Viggo. Vilket vi alla kan förstå! Kina är även en underbar tik som kan sätta Viggo på plats då det behövs!


Ni som hört mej säga att Viggo krullar öronen när han är glad, här har ni bildbevis =)
Eller flinar och grinar...



Hmm.. luta åt varsitt håll..

Tusen tack för en trevlig förmiddag med duktiga Labradorer!! Och förare såklart!
För att inte tala om fotograf, som för dagen såklart var Camilla Jiremyr


Tema Johanna och Viggo


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ser ut som en härlig dag! Viggos krullöron är ju bara för söta!

2008-10-19 @ 20:29:24
Postat av: Camilla,Pelle & Kina

Släpp dårana lösa det är höst!!! Skulle man kunna säga, men vi har iaf underbara hundar helt klart! Skogens konung och skogens prinsessa!

Söta krullöron på Viggo!! Duktiga ni var!! KRAMIS

2008-10-19 @ 20:35:56
URL: http://www.freewebs.com/svensksund
Postat av: Annelie & Martin

Härligt att läsa om en ännu lyckad träning!! Skönt för dårarna att få släppa lös lite, det behöver dom ibland!!! Kramisar

2008-10-19 @ 20:43:44
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Martin

Japp, tre stycken, visst är det härligt att bara få vara med tjejer ibland!! I like it!!!

2008-10-19 @ 20:45:13
URL: http://harpo-labradoren.se
Postat av: Moa

Mysdag!!! :-D

2008-10-19 @ 21:04:50
URL: http://lucasflock.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0