Apportering!!


image872
Snygg labradåre i full fokusering (Foto: Annelie)

Idag har samma gäng som förra helgen varit ute i skogen o apporterat lite. Så härligt! Solen lyste dock med sin frånvaro så våra fotomodeller till hundar fastnade inte så värst bra =)

Träningen gick iaf strålande.

Inledde som "vanligt" numera, med lite kontakt och samarbetsövningar. Viggo var verkligen med mig idag under dessa övningar. Detta trots att både Lucas och Melker var ute på samma fält och träna samtidigt med sina mattar och visselpipor med samma frekvens. Men Viggo verkade inte alls berörd av dem. Skönt!

Fortsatte med ett linjetag på en stig som Viggo gått linjetag på tidigare för ett par veckor sedan. Gjorde med samma målområde men vi ökade avståndet tre ggr. Första gången var han lite ofokuserad i skicket så jag gjorde om å då gick han rakt ut. Sedan upprepade vi detta två gånger. Utan problem. Sista två såg Viggo knappt från sin position men han såg mej lägga ut den. Duktiga grabben.

image873
Iväg...

image874
Åsså in!!

Sedan fortsatte vi med två enkelmarkeringar. På även det ett känt ställe. Problemen här när han får gå fritt ut är att han är såå mån om att kolla av området.. tyvärr även pinka ... TIPS mottages TACKSAMT!! Detta gäller även för söken. Tror att denna enorma lust av att kolla av läget, gör att han även söker upp dummien på en markering. men bara att träna mer med målområde o banna honom lite med en harkling när han svävar iväg..

image875
Här kommer jag matte! (Foto: Camilla)

Efter pausen fick viggo komma ut och jobba igen. Denna gång på ett litet motivationssök, med endast en dummie för att han inte ska kunna byta. Planen sprack lite här så han nonchalera den första dummien. Så vi stoppa in moa som lite "hare" tog han den inte direkt så fick han konkurrens efter två sådana omgångar så koppla han o plockade den direkt när han hittade den! Övning ger färdighet bara att fortsätta traggla! Ska läsa lite "retrivern som apportör" innan jag somnar idag!

image876
Tredje gången gillt!!

Känns som om vi är på rätt väg iaf! Nu behöver vi öva mer på själva momenten.. å inte som tidigare endast på inlevereringarna.. Känns bra! Vi har lååång väg kvar men vi har äntligen börjat gå den rätta vägen! Tack allihopa för idag! Måste tillägga att vi avrunda med att gå 2,5km i skogen =) Hurtigt va!

Kommentarer
Postat av: Moa

Jätte fin bild på Viggos huvud överst! Vilket spel han fick när jag morra åt honom! Fniss... Kram

2008-02-24 @ 20:10:37
URL: http://lucasflock.se
Postat av: Johanna och Viggo

Moa inte morra på Viggo! Viggo osäker.. morra tillbaka.. Viggo stoooor!

2008-02-24 @ 20:16:41
URL: http://www.freewebs.com/vovvenviggo/
Postat av: Camilla & Kina

Söt han är Viggo håller med Moa huvudbilden är jättefin!!! Ja vi var väl helt enkelt tvingande att gå lite efter fikat!! :) Eller jag iaf om jag skall komma i byxorna. Dej är det väl kört för!! Hi hi KRAM Camilla & Kina

2008-02-24 @ 20:51:04
URL: http://www.freewebs.com/svensksund
Postat av: Annelie & Martin

Vilken kille!! den sidan har jag aldrig sett förr!!! Ja gud vad vi bullade i oss!!
Kram

2008-02-24 @ 21:06:56
URL: http://harpo-labradoren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0