Del 4 jaktkurs!

Så igår var det dags för fjärde tillfället av jaktkursen, på schemat stod markeringar och fågelträning. Markeringarna kastades relativt svårt så Viggo fick plocka fram ett sökbeteende, o med stöttning från Elin så plockade han den fint till slut.

Markeringarna då, valde att köra med linan löst bakom honom, vill ju inte att han lyckas med nåt... Avståndet var långt och markeringen landade dolt. Med flit! För att få fram problem så att vi kunde få hjälp! Elin kastade och Viggo markerade fin fint! Snabbt ut men stötte på minnesproblem. Vinden stod alldeles still, så någon vidare hjälp med vinden fick han inte.. men han sökte med bra fart och intensivt hela tiden, till slut kom han in till mej utan att ha hittat nåt. Jag valde att börja om och Elin kastade om markeringen och denna gång var Viggo med på noterna och plockade fint in den och kom rätt in till mig! Inga krux där inte!

Det mest underbara med denna omgång var att han faktiskt kom in till mej och satte sej framför mej när han inte hitta nåt. Gamla retsticke Viggo hade lätt rejsat fram och runt bland de andra hundarna eller fart iväg på egna äventyr! Ytterliggare ett mognadstecken!
Nästa markering klockade han bättre, snabbt ut och lite tveksamt men in till mej. Denna gång testade jag att bara ha kopplet hängande efter. Fortfarande inga tecken på att jävlas men hux flux blev Viggo vansinnigt kissnödig. Riktigt ofog det där! Men han fick banning av Elin och kom sedan in till mig!

Kom ihåg!!!! Ska börja korta av linan alltefter träningen funkar.

Nästa övning var att testa fågel. Viggo har ju tidigare hållt fågel men aldrig apporterat. Igår var han tveksam, första fågel ut var en kaja, lite läskig tyckte Viggo, bäst att rulla sig lite på den tyckte han.. men icke då fick han ännu en gång bannor av Elin, därefter ville han inte riktigt ta den men efter lite pepping plockade han upp den och kom in till mej med den, i några omgångar. Nästa pippi var en stooor and.. så länge elin höll i den nosade han, slickade han o puffa lite på den. När matte sedan gjorde sin debut med att hålla i en pippi tog han mod till sig och greppade runt den men ville inte hålla. Träning träning! Nu har vi beställt lite vingar som mjukstart, för pippi vingarna som var på plats vållade inga problem, dem plockade han upp!

Idag väntar lite apporteringsträning med Moa och Lena och vovvar! Såna långhåriga labradorer även kallade goldens =)

Slänger med en gammal favvobild på min lilla gris....
image651


Kommentarer
Postat av: Angelica

Kul att det går bra med träningen!!! jag är SÅÅÅÅ apporterings sugen just nu ;)
Kram

2007-09-12 @ 19:07:42
URL: http://www.tvanyanserabguld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0