Jaktträning utan jakt =)

Under denna långhelg som varit har vi hunnit med två jaktträningspass med SSRK. De båda med blandade resultat. Första passet blev hastigt och lusigt på söndagskvällen, ny tid för både hundar och mattar och hussar. Något som märktes. Lite rörigt å flummigt innan alla ställt om huvudet på träning. Jag var väldigt hoppfull inför denna träning då förra helgens internat ledde till massa framsteg i vårt lilla ekipage. Men trotsålder är trotsålder och allt går upp och ner. I söndags fick jag befara en riktig down! Han var totalt o kontaktbar under den inledande lydnaden men skärpte sedan upp sej till första markeringen o gjorde en fin fin avlämning för att sedan spåra ur totalt. Nog om den träningen, den har vi lagt bakom oss och fokuserar på att förbättra många av de delarna istället.

Jag tog mej en tankeställare och min roll som ledare tog en ny fart. Nu blev det ändringar i detta hushåll. Två dagar har gått sedan dess och idag var det dags för träning igen. Idag var det enbart lydnad på schemat för Viggo samt fokus på att öka hans motivation för dummies ute på söken främst.

Laddad till tänderna begav vi oss mot Orrefors vid 9 imorse. Fast besluten om att idag var det nolltolerans och konsekvens som gällde. Inledde med lydnad å viggo skötte sej avsevärt bättre idag. Nästan så man  kan kalla det ritkigt bra! Vaken och alert på matte, inget dragig å bra helt enkelt. Efter lite vändor av linförighet/fritt följ platsades hundarna  sittande å likaså det gick tipp topp. Nöjd! Avslutade med lite linförighet igen. Rejält nöjd, en rejäl uppryckning från sist! Övning och konsekvens ger färdighet! Härligt!

Sen var det dags för de andra hundarna att utföra lite skogsjobb, enkelmarkeringar, linjetag på ut kommando, motivationssök och vattenmarkeringar. Viggo satt med hela tiden, ingen tendens till knallning, nåt ljud då en annan hund gick igång å prata å pep, nåt som korrigeras omedelbart. Verkligen INTE tillåtet att låta här inte! Viggo var mycket mer alert när motivationssöket las ut idag än sist. Skönt å se! Han skötte passiviteten och förflyttningarna superbra idag. Mera sånt här så blir det great till slut! Som avslutning på dagens pass fick viggo ett eget motivationssök med endast två dummies, där han bara fick plocka in en. Idag var han superalert sökte fint å plockade dummien utan problem. Kom i princip in till mej men tog en lov runt för att sedan lämna av. Helt okej! Det kan definitivt bli bättre men dög! Nu väntar mer konsekvens och ledarskap!


Kommentarer
Postat av: Alma

Va' duktig du är Viggo! Jag strular mycket mer med min husse än vad du gör med din matte. Fast det är klart, det är ju mycket roligare när de är glada för att man har varit duktig än när de blir lite tjuriga. Keep on going - det betyder "fortsätt så".//Alma

2007-05-01 @ 21:17:06
URL: http://almaacorn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0