Hundig helg i Norrköping!

Lördagen i Norrköping innebar full aktivitet hela dagen lång! Dagen inleddes med lite shopping, bland annat present till Dannes mamma. Sedan bar det iväg på lägenhetsvisning, supertrevligt par som bodde där nu å vi gillade den så vi får se hur detta slutar! Efter visningen var det bara hem till mor o far å byta kläder för att möta upp med Johanna, Ninna och hundarna ute i Sörsjön, ett supermysigt friluftsområde ett par mil utanför Norrköping. Där fick hundarna rasa av sej i skogen. Det syns att Viggo inte riktigt är en i flocken utan det måste uppdateras emellanåt av de andra hundarna så Viggo är Viggo å ingen annan! Men de reder ut allt sånt själva utan bråk! Det syns att Viggo blivit mer spänstig och snabb när man ser honom rasa runt i skog och mark med andra hundar. Han är inte längre enbart längst bak som när han var mindre =)
 
Kameran och kameramannen Danne var såklart med:

image292
Undra vad Ninna har för gott att erbjuda, Viggo Kevin å Hugo längs ut i bild tycks ana smaskigheter

image293
Tre stora herrar springer i förväg!

image294
Fem små pojkar på upptäcktsfärd, eller snarara vattensökande =)

image295
jaha vart tog Kevin vägen nu då? Hundarna spanar efter honom...

image296
Promenaden avslutades med et gruppfoto på alla vovvarna, fyra krulliga å en rakhårig Viggo =)
(fr. v. Totte (toypudel), Kevin (Barbet), Viggo (Labrador såklart!), Hugo (Irish Soft Coated Wheaten Terrier) och Trox (Toy/dvärgpudel)



Efter promenaden hastade vi hem till mina föräldrar för att snida om till lite finare klädsel å lämna Viggo hos hans älskade extrafamilj Morrmor och Morrfar å mina bröder. Detta för att vi matte och husse skulle på middag hos goda vänner =) Vi mötte upp våra vänner å for till affären för att inhandla maten som skulle lagas =) Dagen till ära blev det tre rätters! Mycket mumsigt och Trevligt detta får vi helt kart göra om snart igen! Välkomna hit ner! O får ju inte glömma jag o Sara slog grabbarna i TP wiiiiee!

Under lördagens bravader i Sörsjön bestämdes det att även söndagsmorgonen skulle gå i hundens tecken, denna gång i form av lite träning på Norrköpings Brukshundsklubb. VAd vi inte bestämde var att de skulle vara fint väder. I samma stund som jag satte mej i bilen för att åka började det regna, alltefter vi träna så tilltog regnet å när det började hagla en timma senare kände vi oss nöjda för dagen å rusade till bilarna som 8:a våta katter( både mskr och hundar)

Träningen gick superkanon! Vi började med att låta dem busa av sej lite, så de skulle bli mindre påiga sen. En taktik som verkligen funka! Trots att alla fem vovvar hittills främst varit lekkamrater så funkade det otroligt bra på lydnadaplanen. Inte nåt bus alls trots att de alla fem (fyra) var lösa. Vi började sedan lite enskilt innan vi körde tillsammans.

Jag å Viggo började som vanligt med kontakt och fotgående, korta sträckor å många halter. Det gick bra å Viggo var alert å inte något värst distraherad av de andra hundarna som gjorde diverse övningar. Sedan testade vi lite hopp, något som Viggo verkligen fattat, därför är det kul å inleda med för att öka hans motivation och självförtroende.

Efter det fortsatte vi med fotgåendet där fokus ligger på att öka farten. I högersvängarna har vi instruerats i att småspringa lite för att öka farten hos våra hundar, då det ökar jaktinstinkten att hinna ikapp å ligga lite före. Detta funkar på Viggo, et går bättre å bättre varje gång i början ser han ltie fundersam ut å undrar vad jag pysslar med, men efter ett tag är han med å travar med. Nöjd med de sista högersvängarna gick jag vidare till att träna läggande under gång. Enligt den nivå vi är på. Jag kommenderar fot å när jag har hans fulla kontakt så kommenderar jag ligg och sätter mej ner på huk, när han ligger kliver jag runt å ställer mej på lagom avstånd, för att sedan gå tillbaka, sätta mej på huk och belöna där. Sen sätter jag honom upp å börjar om. Poletten är på väg ner, men det finns å jobba på. Ska träna lite lägganden för sig hemma å så för att få mer fart i dem.

Efter detta så körde vi lite samträning, med hundstörning. Vi körde inkallande framför och genom grupp, möten, sättande under möten, platsliggning och sittande kvarstannande. Är mycket nöjd med Viggos uppträdande i alla dessa övningar. Han brydde sig inte märkvärt om de andra hundarna, å störningen var tätt inpå utgjord av hans lekkamrater. Vi körde tajta möten å gick runt de andra hundarna å förarna å viggo höll hela tiden min kontakt fint! STOLT MATTE!

Det man ser emellanåt är att han för att undvika att frestas springer lite på tvären förbi de andra å vill inte gärna titta på dem. Han ser aningens osäker ut men verkar inte rädd då han utstrålar glädjde i sina rörelser. Tror det mest handlar om att han inte vill frestas att busa! Alla knep är tillåtna =)

Söndagen ägnades förövrigt åt lite rensning i källaren å kalas hos familjen Olssons! Mums! Sen bar det av hemåt, en lång å seg resa! Men nu är vi hemma å under dagen har det pluggats å snart ska här promeneras! Träningen får vänta, idag är det vila å rekreation för hund å matte!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0