Dag 2, weekendkurs i apportering och jaktlydnad: Eftermiddagen

Till lunch fick vi ljuvlig stek med potatis å smaskig sås, till det serverades även gele, saltgurka och syltade kantareller... Helt underbart gott. Riktig mat i två dagar i rad. Å med efterrätt idag bjöds det på kladdkaka å vaniljsås en ny men god mix. TACK SNÄLLA MONIKA för UNDERBAR MAT!

Mätta i magarna å efter en massa bus å mys med Heffa så var det dags att bege sig till träningsplatsen igen. Nu skulle vovvarna å jag som matte få testa på vilt, dagen till ära en gräsand.

Lene såg på hundarna att de var trötta så det bestämdes att vi endast skulle köra enkla roliga saker under eftermiddagspasset. Nämligen enkelmarkeringar. Först gjorde vi därför en varsin enkelmarkering med dummie. Viggo som gick i lina skötte sig utmärkt. Bra fart ut, direkt på, plockar upp fint å kors i taket. HAn vände upp direkt emot mej såjag vissla hit-signalen å han sprang fritt å enkelt direkt in i min famn. Duktiga duktiga pojke min! Träning ger färdighet. Så himla kul! Det avslutade vår dag i aktivt träningsmässigt för oss. Det är det jag vill att han har i bakhuvudet nästa gång vi ska träna.

Sen fick alla hundarna nosa in sig på viltet å greppa det. Viggo greppade det utan tvekan. Toppen! Skönt! För att inte riskera att misslyckas så bestämde jag å Lene att Viggos vilt premiär i apportform skulle få vänta. Detta till Viggos stora förtret. Han vainte överlycklig över beslutet. Men även de mer rutinerade vovvarna körde små viggorundor med den härliga anden i munnen så det var ett klokt beslut att vänta kände jag.

Dagen avslutades med lite återsamling tillsammans med tikarna och gruppfotografering. Det har varit en underbart kul helg. Vi längtar nu supermycket till jakt internatet 21-22 april! Nu väntar lite vila ett par dagar sen ska vi sätta fart med att träna. I första han bakåtvänd apportering men även vanlig apportering i lina.

Kommer att ladda upp bilder så snart blogg.se bestämmer sig för att funka ordentligt! Håll utkit!

Kommentarer
Postat av: Helena och Puma

Oj sån helg ni haft! Låter himla härligt, själv har man vart i göteborg o vart hundfri. :) Men vi är gärna sugna på lydnadsträning på bruks någon gång denna veckan... Vi satte ju igång vår träningen efter rehabet i förra veckan. Så det går värdelöst just nu men vi är grymt laddade på att komma igång nu! Vi hade nog tänkt träna både lydnad och ett/två pass sök/spår denna vecka... så bara hör av dig om du vill haka på!

2007-03-12 @ 07:02:38
URL: http://helenaochpuma.spaces.live.com
Postat av: Johanna och Viggo

Helena och Puma: Hej! Ja vi har haft en underbar helg! Skönt å vara hundfri ibland med, men säg inte det till viggo =)Jag kör gärna lite lydnad, onsdag eller imorn em kanske? Kram kram

2007-03-12 @ 18:46:25
URL: http://vovvenviggo.blogg.se
Postat av: Helena och Puma

Hej du. Idag blir det ingen lydnad för oss... Matte orkar inte. :) Och nu är det så att Puma tyckte det var bra att börja löpa i vårvädret... *hrm* Så ska avvakta någon dag med träning då hon är heltok just nu, men om ett par dar... Fast klarar Viggo löptik (för koncentrationens skull då)?

2007-03-13 @ 18:01:32
URL: http://helenaochpuma.spaces.live.com
Postat av: Helena och Puma

Jo o just det; fina bilder i ett vår vackert karlskrona!

2007-03-13 @ 18:02:01
URL: http://helenaochpuma.spaces.live.com
Postat av: Johanna och Viggo

Helena och Puma: Ja jag tror att han fixar det.. han har inte brytt sej betydligt innan.. men det återstår att se =)
Ja ett underbart vacker karlskrona!

2007-03-13 @ 18:29:20
URL: http://vovvenviggo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0