Äntligen!

Internet har legat nere här sen i fredags eftermiddag, å jag som haft sååå mkt att blogga om =) Massa hundiga saker har ju hänt i helgen! Sökträning å jaktträning åsså är vi ju tvåhundsfamilj nu med!

SÖKTRÄNING
Börjar med sökträningen! Jihooo säger jag bara! Eéa skicka ett mess på fredageftermiddagen å ville träna sök! Vi är inte sena å tacka ja inte, drog även med mej Ivanna å Ollie för ytterliggare ett skogspass =) Eéa som snart är tävlingsklar med sin snygga Pius hade många tips å råd till oss! Verkar dock som om vi inte varit ute å cyklat utan fick en hel del beröm från "hon som kan" hihi! Pius skickades först, i sex skick med figuranter gömda ordentligt, enligt den stilen att figgen flyttar sig 20 m bort efter påviset. Åsså åt båd hållen såklart! Sen var det Viggo bus tur! Han var ju superduktig i fredags så jag hoppades även att han skulle visa sin braighet även i lördags, å självklart lös han som en stjärna på den nivå vi är. Eéa checkade av läget å vi berättade hur vi ville köra.. hmm sa Eéa å föreslog en annan grej, att öka svårighetsgraden. En ökning som VIGGO klarade GALANT! Wiiihhooo!

Jag har ju under hela vår söklivstid tränat på att få raka snabba skick å raka å snabba påvis, något som verkligen gett resultat ser man när vi plocka bort minnesbilden nästan helt å gav honom bara en retning i form av en klapp i vissa fall å en gubben i lådan i vissa. Vi skicka fyra skick två åt varje håll å han fick rullen ute hos figgen som bara har den på marken framför sej, pekar på den om han inte är med på noterna! Allt funka toppen! Han sprang på RAKA skick, med fin fart, tog rullen efter att figgen pekat på den å snabbt in till mej igen. Ganska lustigt att han kommer in med rullen utan ärevarv eller liknande, men jag klagar inte! På påviset körde jag första gången med en klapp, något vi konstaterade inte är nödvändigt, för han flyger fram i skogen!  Super nöjd med dagens fyra skick å en hel slut hund så var det dags för Ollies tur. Även han stråla starkt som en stjärna idag, mycket rakare skick å inga problem med rullen! Vilka hundar! Isa fick nöta bil idag, för att inte riskera några baksteg på grund utav förarbyte, men hon o Danne gick en långrunda på eftermiddagen själva. Vet en tjej som njöt av full uppmärksamhet =) Å en annan som slockna på hallgolvet =) Jobbigt å vara vrålkär!

Isa löper ju som sagt, en liten parantes som funkar superbra, hon är ju inte i höglöpet å Viggo tolererar en tillsägelse från oss och Isa å ger sej direkt! Men det tar på de små hundiga krafterna å hålla koll på sin flickvän!

JAKTTRÄNING
Så igår var det då dags för första jaktträningen med nya gänget! Vi lämnad ett rätt så kallt kalmar med varma kläder på oss å begav oss till ett supervårigt å varmt nybro där jackan åkte av direkt! Möttes upp av tre trevliga hundmänniskor som visade oss vägen till träningsplatsen. Då Urban var sjuk, så skulle Leffe hålla i träningen. I o me att Viggo är ny i gänget så börjades det med att testa av honom lite. Har ju lagt dummiesarna lite på hyllan tills inkallning med och utan sak funkar, men Leffe ville se hur han betedde sej så Viggo fick en enkelmarkering. Han markerar superfint har bra klipp ut å fin fart in å FÖRBI mej... där är vårt problem! Efter lite kurragömma kom han hela vägen in till mej å jag kunde koppla upp Viggo å ta dummiesen. Ja så går det för oss! Har en hel del träning kvar där! Leffe såg trots liksom jag å höll med om mitt beslut att vänta med apporteringen å träna lydnaden på helfart! Sedan körde vi en bakvänd apportering som funka sisådär, viggo hade ju inte träffat dessa människor förut så han var ju såklart tvungen att hälsa först å sen komma! Men efter det kom han fint in så som vi tränat! Våran träning fortsätter på den linjen ett tag till! Sen tränade vi passivitet, en enorm del i jakten! Å han skötte sig fint lite svårt å lägga sej å koppla av med alla nya hundar men efter ett tag så. Vi tittade på när två av de andra träna å lyssnade på tips å råd! Vi avslutade passet med lite lydnad å lite triggande övningar på att ignorera andra hundar. Något Viggo gör riktigt fint! Min kontakt betyder godis vid hundmöte å när de kom nära så riktade han all sin fokus på mej, duktiga älsklingen!

Nästa söndag är det dags igen, tills dess har vi tagit det lite lugnare under helgen med träning så herrn har lite mer energi! Men ska kämpa med byteshandel under veckan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0