Husse debuterar i ringen! Med Bravur!

Under kvällen skulle en inoff. utställning hållas med domaren Marianne Johansson, flatte och labbe uppfödare i spetsen. Ringen förbereddes priserna las fram, å rosetterna hängdes upp. Sen fick vi anmäla oss på plats. Dagen till ära skulle Danne och Viggo göra sin gemensamma debut i ringen. Vi har konstaterat att Viggo står bättre utan mej där inne. Det blir för mkt lydnad när jag är handler. Viggo tittar på mej när vi springer och följden blir därmed paddlande steg med frambenen. Så nu var det dags för husse att pröva lyckan!

ÅÅåå vilken succé de gjorde! Vann sin klass (juniorklass) med 1:a och Hp och gick därmed vidare till tävlan om en plats i BIS. Dagens utställning var upplagd så att alla med hp gick vidare till en gemensam uttagning bland alla hanar till BIS finalen. Av ca 10-15 hanar, plockades Danne och Viggo vidare, vilket innebar att de nu skulle ställas mot de andra fyra bästa hanarna och de fem bästa tikarna om en placering i BIS finalen. Viggo som var den yngsta av alla fick här se sej besegrad.

Resultatet då, jo, Viggo blev bästa gula labrador (var bara labradorer) och kom bland de 10 bästa totalt sett. Duktiga grabbar. Viggo har aldrig stått så fint å han slarva bara lite med frambenen. Husse var sååå duktig. Så nu lär det bli Husse och Viggo ni får se mer av i ringen =) Vi vann hundfoder, en fleecefilt, kylskåpsmagnet, hårroller å  en medalj och en STOR fin guldig rosett. Bästa av allt var den toppenfina kritiken!

"1 årig juniorhane. Vackert maskulint huvud med vänligt uttryck. Bra pigment, Bra öron, Vacker hals. Välkroppad och med lagom hull. Bra päls och svans. Välmusklat bakställ, tillräckliga  vinklar. Rör sig bra men slarvar lite fram."

Äntligen börjar han få fin massa. domarens muntliga kommentar till Danne var, dagens bästa hull alldeles lagom och vilka fina muskler (när hon facinerat klämde på hans lår). Superskoj! Nu ska vi anmäla oss till lite utställningar å kämpa på =)

DUKTIGA SNYGGA HUND OCH HUSSE!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0