Aktiv Söndag

Idag stod det passivitetsträning på fm på schemat för Viggo och tävlingstittande för mig, en perfekt kombination. Det var nämligen lydnadstävlingar på klubben idag, de började kl 8 men i o med att lydnadsklass 1 är det som ligger närmst oss så pallrade vi oss dit till 10.30 typ kom ganska lagom. Viggo skötte sig jättebra, visst han vanka å grävde lite, men var vid mej mestadels, visade lagom intresse för de andra hundarna ingen besatthet lixom å viktigast gnällde inte! Ett kort pip men sen tyst å då efter en timma drygt stilla =) Duktig Kille!
Efter ca 2 timmar tyckte jag det var superkallt å för viggos del var det nog lagom tidsmässigt. De tävlande hundarna var duktiga, tycker platsläggandet är så coolt undrar om Viggo någonsin kommer å klara det. 6 st hundar som ska ligga med ca 2 meter emellan sej, svårt om nån reser sig å börjar nosa runt... men de flesta klara det idag. Det ska vi be å få testa med Hugo som  kan sånt.. han blir nog inte störd om viggo reser sig.

Efter det for vi in till stan då ryktet nått mig att det var julmarknad= massa folk= superbra social träning! Väl inne fick Viggo på sig stadskopplet, perfekt längd var det på det, Tack Johanna! Sen började vi traska igenom stan, supermysigt. Viggo var lite stirrig till en början men me lite godis o lock gick han stundtals fint/fot brevid mej, o stundtals gjorde allt för å nosa på alla stolpar =) Vi stanna till och lyssnade på en kör som sjöng julsånger, åå det gav mej lite julkänsla. Viggo satt fint brevid mej å spana in alla människor som stressa förbi.

coolar
Ligger avslappnat brevid mej i ruschen på stan

spaning på stan     
Spanar in folk i korsningen vid kvasten



Efter att ha tränat lite socialträning tyckte vi båda att det var dags för lite avslappnat skoj me, så vi packa in oss i bilen igen å åkte ut te kalmarsundsparken. Jippie tyckte Viggo som höll en bra fart så jag kunde powerwalka efter, kämpade hårt för å ha slappt koppel hela tiden.. kanonträning!
Vi mötte en hel massa människor på vår promenad bort till långviken å tillbaka, höll in viggo som streta lite åt deras håll.
Fotade lite i långviken utmed vattnet, å viggo som älskar o bada var riktigt putt för att han inte fick det. Men lovade honom att så fort stygnet är borta å såren är läkta ordentligt ska han få bada, för tills dess hinner väl inte isen å lägga sej.

å så vackert
Spejar in i vassen

vill i ju
Vill verkligen i vattnet, fick kämpa med å hålla emot!



På vägen tillbaka märktes det att han var trött, förståeligt efter dagens utflykter å äventyr. Men jag släppte honom ändå lös vid fotbollsplanen så han fick rejsa lite.. å hej vad det gick! Duktiga killen kom även fint på inkallning. Skönt det, han har ju inte varit så mkt lös sedan han blev biten för att jag är rädd att han ska klia sig, men han har blivit bättre på det å låter det vara.

Väl hemma sover han som en stock vid mina fötter, sötnosen min!

snygging med gaddarna
Ser en fågel högt i skyn!

Kommentarer
Postat av: Tove & Sigge

Fullt program hela dagen för Viggo ser vi! Sigge har mest slöat för matte har ju tenta på fredag. Tråkigt tycker vi båda två! Skönt att såret läker så fint!!

2006-11-26 @ 20:47:13
URL: http://toflan.blogg.se/
Postat av: Johanna och Viggo

Tove och Sigge: japps det blev en massa, hade inte planerat det utan blev spontant bara! Funkar ju det med!

2006-11-26 @ 20:50:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0