Händelserik Helg

I fredags anlände trox och hans tvåbenta, viggo och han fick rejsa runt en massa å jag o johanna fick vår efterlängtade sushi!
I farten som viggo o trox hållt hela helgen har några små läskiga igelkottslöss/loppor lyckats hinna med å parkera i deras pälsar. Båda två åkte på varsitt håll ner i badet för en ordentlig genomgång av pälsen, det visade sej att de helst bosatt sej vid och runt huvudet, de verkar ha varit aningens mer förtjusta i stackars trox som fått små skorpor av dem..
Johanna och trox hade turen att ha lusshampo hemma så de gnodde med det igår å verkar ha tagt död på dem.. vi hade inte sånt hör utan körde med vanligt hundschampo.. de dog väl kanske lite men åkte int ur pälsen med vatten snarare trassla in sig.. Kardan däremot var duktig den röjde ur de flesta har enbart hittat ett fåtal idag.. Puuh! Äckligt är det! Danne har varit å köpt frontline droppar som nu droppats i viggos päls för å dels döda de som är å dels hålla nya borta å se till att inte några sluskiga ägg kläcks!

Ja han är ju ren inför jul iaf =)

Helgen har förövrigt varit kanon! Lördagen blandades med julshopping, skogen med viltspår å julkväll hos Tove och Paul..

Danne och jag hitta alla våra klappar, eller han har inte köpt nåt åt mej, men annars är vi klara...Skönt! Vovvarna var hemma under tiden i varsitt rum när vi lämna dem MEN vi möttes av två hundar i hallen när vi kom hem.. kan bara konstatera att Trox inte är rädd för kompostgaller, han är smart å smidig å de kan föra sej ihop själva =)

Sen drog vi ut å gick lite viltspår som vi lagt tidigare på morgonen... Viggos var supersvårt, upplagt efter typ anlagsprov, med en övergång över en bredare stig.. han fixade spåret förutom just den övergången där danne fick hjälpa honom lite.. Det kluriga med Viggo är att han spårar så brett.. inte där vi tror att spårkärnan är.. men i lördags hade det regnat massa så det kan ha flytit ut lite.. för han når ju slutet på spåret så nån sorts fungerande taktik verkar han ju ha =)
klarade det
Nöjd Viggo och husse efter ett klurigt spår
För trox en äkta liten pudel var det första blodspåret ever.. å jag tyckte han var riktigt duktig.. Jag lät honom lukta å bekanta sej lite med klöven hemma på kvällen innan, å han visa inga tecken på å tycka att det var läbbigt..

Väl i spårte verka han fatta att det lukta å att man skulle följa det, men han va väl inte övereutusiastisk då han på den korta sträckan han kissa ca 4 ggr =) Men sista metrarna fatta han verkligen vad han pyssla me å blev riktigt nöjd med sig själv när han hitta klöven... som han sedan stundtals bar tillbaka till bilen själv.. Så en tjonga till alla som inte tror en pudel kan jobba med sin nos och bära saker.. TROX KAN!  Duktig kille!
stolt trox efter sitt första viltspår
Rejält nöjd o mallig pudel =)


På söndagen/ igår så blev det sökträning av, nåt som inte hänt på väldigt länge. Men ett gäng trötta mattar å en husse våran =) pallrade sig ut i skogen.. TIDIGT på min begäran =) Denna dag for vi till Sannas hemtrakter för å söka lite..

Trots sega mattar så lyckade alla vovvarna prestera bra.. Mest nöjd över att viggo kom in till mej alla gånger utom en utan att fjanta runt med sina korvar i munnen..

Efter jul ska det bli träna av.. både lydnad å sök! Kanske ska försöka hinna med å testa i fjällen.. =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0